Annons

Christian Karlsson på väg till Rostock

TFF var fram till onsdagen ett huvudalternativ för Christian "Kryddan" Karlsson. Så är det inte längre. - För en timma sedan blev det klart att jag ska iväg och träna med en klubb på högre nivå än TFF, säger Christian Karlsson när Allehanda når honom sent på onsdagseftermiddagen.
Sport • Publicerad 9 juli 2003

Kontraktet med AB Köpenhamn har gått ut och eftersom Christian bor i Höllviken var ett kontrakt med TFF önskvärt från båda parter. Nu står det klart att fortsatt spel med AB Köpenhamn är avskrivet. På fredag ansluter Kryddan till den klubb som fått upp ögonen för honom. Vilken klubb det är vill han inte säga. - Det handlar om en klubb på ganska hög nivå. De vill titta på mig och se att jag inte är stelopererad eller liknande. Enligt vad Allehanda erfar är klubben ifråga Hansa Rostock som behöver en ersättare för Andreas Jakobsson, och då har TFF knappa resurser att sätta emot. - Jag är inte helt överraskad, säger TFF-ordföranden Per-Anders Abrahamsson när han nås av beskedet. Kryddan håller så hög klass och om det blir spel i Bundesliga är han bara att gratulera, vi har ingen chans att konkurrera. Per-Anders Abrahamsson säger dock att styrelsen ska ha fortsatt dialog med mittbacken. TFF fortsätter sökandet efter spelare som kan förstärka laget i jakten på en allsvensk plats och dialogen med FC Köpenhamn om ett samarbete framskrider, även om klubbarna än så länge inte har skrivit något avtal. Samtidigt har superettanklubben tillsatt en arbetsgrupp som ska lägga fram en strategi vad gäller nyförvärv om laget lyckas bli allsvenskt igen. - Våra estländare anländer till helgen och de ska läkarundersökas och först då avgörs hur aggressiva vi kommer vara på marknaden. Det kan bli ett skarpt läge då vi tvingas förstärka med en back eller en forward och det är FC Köpenhamn mycket väl medvetet om, säger Per-Anders Abrahamsson. Därmed kan ett första steg i samarbetet klubbarna emellan vara nära förestående.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons