Chockstart knäckte IFK

IFK-arna kom till Rosengårds IP i går med stora förhoppningar om poäng mot Balkan men det blev inget alls av med det och Balkan vann med klara 4–0 (3–0).
Sport • Publicerad 11 juni 2009

MALMÖ. Det hade inte gått mer än dryga minuten, när ett par IFK-are trasslade till det nere vid den egna vänstra hörnflaggan och i förlängningen tilläts en Balkanspelare helt onödigt slå ett inlägg och matchens store profil, Migjen Shaqiri, nickade bollen via stolpen och in över mållinjen. Calle Wachtmeister i IFK-målet var helt chanslös och därmed alltså 1–0 till Balkan redan innan två minuter hade gått!

– Bedrövliga mål vi släpper in i början av matchen och det får bara inte gå så lätt att göra mål på oss, menar IFK-lagledaren, Lars-Olof Hansson, direkt efter matchen.

Balkan – med förre IFK-aren Malik Sesay som tränare – fick vind i seglen via det tidiga ledningsmålet och redan sju minuter fram kom tvåan och då var det en annan ex-IFJK:are som ställde till det. Det var Adis Bektesevic som gjorde målet och detta efter rejält IFK-klödd efter en hörna.

IFK stack upp emellanåt och närmast mål var Martin Nordbladh med en nick i ena stolpen och även Magnus Bönnemark var framme i ett fint läge. Så fort Balkan gjorde en snabb omställning i sitt spel – ja, då kom IFK helt på efterkälken och så var fallet vid 3–0 och efter 25 minuter. Då fanns ingen markering överhuvudtaget i mitten och plötsligt var Migjen Shaqiri helt ensam med Calle Wachtmeister och kunde enkelt placera bollen i målet.

I andra halvlek bevakade väl Balkan mer eller mindre den klara ledningen och det gjorde att IFK automatiskt fick ett större bollinnehav och det innebar i sin tur också, att man skapade flera fina målchanser. Närmare än en Balkanrensning på den egna mållinjen kom inte IFK och i stället kunde Migjen Shaqiri avsluta matchen som tremålsskytt. Målet till 4–0 slog han in med cirka tio minuter kvar.

FC Trelleborgs tränare, Christian Lind, fanns på plats som spion inför kommande derby och som närmast spelas på Ymorvallen den 24 juni och Christian bör ha hittat en och annan möjlighet för sitt lag men samtidigt; IFK-tränaren Jimmi Olsson kan bara inte tillåta den generositet i derbyt som hans spelare visade upp i går.