Chockskräll när FCT förlorade mot bottenlaget

FCT, trea division 4 sydvästra, mot Hyllie i botten. Under lördagens match var rollerna däremot ombytta. Hyllie IK gjorde två mål på två minuter i andra halvlek och till slut förlorade FCT med 3–0 hemma på Ymorvallen.
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2018
Samuel Möller tacklas ner av gästande Hylliespelare. Det ville sig inte för FCT som aldrig kom igenom Hyllie till något mål.Foto: Mårten Svemark

FCT styrde matchen i första halvlek och känslan var att snart skulle målen komma. Det gjorde de, fast i fel mål.

I den 47:e minuten straffade bottenlaget FCT när Filip Vukic i Hyllie fick komma helt fri i straffområdet efter ett inspel från höger. Han tog tid på sig och satte bollen distinkt mellan Sedin Ujkanovics ben i FCT-målet. 1–0 till Hyllie.

2–0 kom bara minuten efter genom en hörna och bortalagets lagkapten, Amine Aqabli, fick in bollen i mål efter en hörna.

– Det är ju en stor besvikelse såklart. Vi går ändå in efter första halvlek och är nöjda med vår insats. Därför är jag ännu mer bekymrad när Hyllie kommer ut och är ett bättre lag än oss resten av matchen, säger FCT:s tränare Peter Nilsson.

Toni Bahtiri i FCT ersatte Johan Palmström som centertank, men saknade storleken och snabbheten för att kunna hota mot Hyllie IK.Foto: Mårten Svemark

Inför matchen saknades flera viktiga pjäser i FCT. Lagkaptenen Filip Widman var avstängd efter den utvisning han drog på sig i senaste ligamatchen. Även fixstjärnan Johan Palmström och Joel Svendsen saknades efter att ha dragit på sig för många gula kort. Dessutom är Haris Berisha och hans bror IIir i Kosovo på den förstnämndes bröllop. Även Albert Zhigolli saknades.

– Ska man vara helt ärlig och titta på det med klarblå ögon så saknar vi i stort sett sex startspelare i dag. Och så bred trupp med den höga nivån har vi inte, säger Peter Nilsson

Efter Hyllie IK:s två mål kämpade FC Trelleborg för att komma tillbaka i matchen, men det ville sig inte riktigt. Framåt saknade laget tyngd och kvalitet i avsluten. Även om det fanns lägen. Framför allt skapade Samuel Möller på högerkanten flera klara målchanser för sig själv genom sin snabbhet och fina dribblingar. Avsluten gick däremot antingen utanför eller mitt på motståndarnas målvakt.

Möller, tillsammans med Haris Smriko som båda sprang upp och ned längs högerkanten är två av få FCT-spelare som kan gå från matchen mot Hyllie med ett godkänt betyg.

Trots hemmalagets stundtals stora press kom aldrig någon reducering och istället kontrade Hyllie, som inför matchen låg sist i division 4 sydvästra med bara en poäng på 13 matcher, in en boll till 3-0.

– Motivation slår klass nio dar av tio och så var det i dag, de var hungrigare än oss och ville ha en seger, säger Peter Nilsson.

– Där är jättemycket man kan klaga och skälla på efter, men det hjälper inte alltid. Spelarna är bra på att rannsaka sig själva ibland får man höja rösten såklart, men i detta läget när det är på detta sättet så kände jag att det inte var läge.

Om en vecka väntar bortamatch mot Staffanstorp för FCT:s del. Då återstår att se om laget kan haka på BK Flagg och Nike i toppen eller fortsätter tappa mark i tabellen.