Chockbesked för TBTK " Lund drar sig ur elitserien

IFK Lund har dragit sig ur elitserien. Därmed får Trelleborgs BTK en konkurrent mindre Detta sedan Men i TBTK är det mungiporna ner efter beskedet.
Sport • Publicerad 17 november 2004

Nykomlingen IFK Lund hade stora förhoppningar på en lyckad återkomst i högsta serien. Men förväntningarna grusades kapitalt och föreningen anser det inte lönt att fortsätta.

– Vi har satsat målmedvetet i flera år på att etablera oss i elitserien. Processen har pågått i fyra år och när vi då inte klarar av det är det oerhört tråkigt, säger IFK- tränaren Conny Levhag till TA-sporten om beslutet som fattades i måndags.

– Situationen är omöjlig och vi har inget annat val. Vi får inte ihop det.

Satsningen inför säsongen såg lovande ut. I kinesiskan Jia Beibei hade laget ett riktigt starkt nyförvärv. Förhoppningar ställdes också på Lina Misikonyte, Litauen.

Men elitseriedrömmen försvann i takt med skadorna.

Kinesiskan Beibei valde att aldrig komma till Sverige. Officiella beskedet är att hon är skadad, vilket IFK sätter liten tilltro till.

Dessutom har de tre lovande spelarna från de egna leden, som skulle alternera på andrabordet, drabbats av skador och sjukdomar.

– Vi räknade kallt med att Beibei skulle vinna samtliga matcher. Det är mycket trist, vi är besvikna och ledsna. Den här satsningen gjordes för att vi skulle satsa på våra egna löften, säger IFK-ordföranden Lars Timner.

IFK Lund hoppas nu kunna starta om i division två med de tre spelare som finns i speldugligt skick.

– Vi kommer tillbaka. Vi vill upp till elitserien igen.

Ekonomiskt innebär beslutet ingenting för IFK. Däremot drabbas övriga klubbar i elitserien.

– Jag förstår om detta inte mottages positivt, men vi har inte kunnat göra på något annat sätt, säger Lars Timner.

Inge Augustsson, lagledare i TBTK, säger att Trelleborg kan tappa tiotusentals kronor.

– Vi förlorar intäkter eftersom vi tappar en hemmamatch. Jag vet inte om förbundet kan ge oss någon form av bidrag, vi måste lämna in en skrivelse för att undersöka den saken.

Martin Falkenby

BORDTENNIS TRELLEBORG
BORDTENNIS TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.