Annons

"Chippen" attackerade domaren efter förlust

Christian Wilhelmsson har hamnat i blåsväder. Den svenske landslagsspelaren i fotboll skällde ut domaren efter att som åskådare ha sett superettanmötet mellan Mjällby och Frölunda. Det mesta talar för att han kommer att slippa bestraffning.
Sport • Publicerad 28 juni 2005

Bottenmötet mellan Mjällby och Västra Frölunda fick en skandalartad avslutning.

Direkt efter slutsignalen tog sig landslagsstjärnan Christian Wilhelmsson och en journalist från en lokaltidning in på planen och fram till domaren Håkan Jonasson.

Annons

Chippen är en stor supporter av Mjällby och när bottenlaget i superettan på söndagen mötte Frölunda var han förstås på plats. Mjällby föll med 1"2 och Wilhelmssons aggression mot domaren Håkan Jonasson växte ju längre matchen led.

Efter matchen hoppade Wilhelmsson över ett staket och gick fram mot domare Jonasson. Därefter ska han ha kallat Jonasson för "din jävla pajas".

" Jag var upprörd över att Mjällby blivit bestulet på en straff. Domaren stod fem meter från händelsen men vågade inte blåsa. Det var riktigt dåligt och det sa jag till honom, säger Wilhelmsson till Expressen. Landslagsspelaren fortsatte sedan argumentera med domaren inne i spelargången och händelsen kommer att utredas av Svenska Fotbollförbundets tävlingsutskott.

Den vice ordförande Göran Nilsson hade i går ännu inte läst domarens rapport från Strandvallen, men han räknar med att ärendet kommer att behandlas på tävlingsutskottets möte den 5 juli.

– Man ska naturligtvis inte gå in på planen oavsett vem man är. När det dessutom rör sig om en landslagsspelare så tillkommer ju biten att man ska vara en förebild för andra, säger Göran Nilsson som inte tror att utskottet kommer att kunna bestraffa Christian Wilhelmsson.

– Han inte är registrerad som spelare i en klubb i Sverige, så jag har svårt att se hur vi ska kunna bestraffa honom. Huvudansvaret ligger på Mjällby, som inte har sett till att folk inte kan komma in på planen. Eftersom det bara är två personer som har tagit sig förbi avspärrningarna tror inte Göran Nilsson att ärendet kommer att klassas som särskilt allvarligt.

– Det allvarliga i det här fallet är ju egentligen att de båda har gett sig på domaren, men jag har väldigt svårt att se att straffet för Mjällby kommer att bli något annat än en straffavgift på maximalt 10000 kronor.

I Mjällby avvaktar man nu förbundets dom.

– Vi har brustit i vår bevakning och det är beklagligt. Men jag tycker att händelsen fått omåttliga proportioner. Hade det handlat om två vanliga Svenssons så hade det aldrig blivit så här stort, säger Leif-Inge Bengtsson som är säkerhetsansvarig i Mjällby AIF.

Hur kommer ni att agera mot de som tog sig in på planen?

– Vi har pratat med båda och med den redaktion det handlar om. Jag ser personligen ingen anledning att göra mer. Nu är det upp till oss att se till att det inte händer igen. Vi kommer att diskutera händelsen på vårt styrelsemöte i morgon (läs: idag).

FOTBOLL HÄLLEVIKAxel Roos/Anders Thell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons