Annons

Chen Yuegin - snabb och offensiv

Trött efter resan runt halva jordklotet vaknade Chen Yuegin upp efter en natts dålig sömn i ett helt annat land, en helt annan kultur och där människorna pratar ett konstigt språk. Knappt ett dygn efter att hon landat presenterade hon sig på första träningspasset med sina nya lagkamrater i Trelleborgs Bordtennisklubb. Chen Yuegin hann visa att hon känner sig hemma - vid bordtennisborden.
Sport • Publicerad 8 oktober 2003

- Hon är jätteduktig. Mycket bra forehand och hennes serve är svår, men för att vara kinesiska så har hon inte så bra backhand. Nu märktes det att hon sovit dåligt, annars hade jag inte tagit två set av henne, säger Veronica Mattiasson som inte var imponerad. - Inte än, men jag kommer säkert att bli. Det är inte lätt att komma till en helt ny miljö. Det dröjer några dagar, sedan är hon inne i det. Chen Yuegin förstår några engelska glosor, framför allt bordtennistermer, men hon kunde inte formulera några ord efter första träningspasset. Liret vid borden var mer talande. Veronica Mattiasson och Chen Yuegin möttes i en träningsmatch och kinesiskan gick på i ett ruskigt tempo, hon var offensiv och bollsäker. Publiken tyckte om vad de fick se och applåderade spontant med jämna mellanrum. Bland de många nyfikna kom en och annan liknelse. "Terrier" är det epitet som kanske passar bäst. - Ett muskelpaket - liten och vältränad och snabb som en blixt, säger Veronica om sin nya lagkamrat. Klubben har fått löfte om att hon ska slå samtliga spelare i elitserien. Med ett undantag, landsmaninnan Li Fen i Lyckeby. - Jag tror Chen Yuegin blir svårslagen. Hon har stor bollkänsla, spelstilen är offensiv och det är underhållande för publiken, säger TBTK-tränaren Inge Augustsson nöjt. I Söderslättshallen avslutades träningspasset med dubbelspel. - Chen Yuegin och Veronica har chans att slå vilket par som helst i serien. De kommer bli ett kanonpar, bedömer Inge Augustsson när han ser dem tillsammans för första gången. - Titta så snabb hon är, Veronica hinner inte flytta sig. - Det är ovant, kommenterar Veronica. Hon är vänsterhänt och då måste jag spela tvärtom för att bollen ska komma rätt till henne. Men jag behöver inte gör något, det är hon som styr spelet. Onsdagens träning skulle ta två timmar. Den avbröts med tio minuter kvar sedan Chen Yuegin inte ville spela mer. Hon skulle hem och sova.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons