Annons

Chen Yuegin satte eliten på plats

Till helgen drar elitseriespelet igång igen. Trelleborgs Bordtennisklubb har två viktiga hemmamatcher, mot topplaget Råå och mittenlaget Ärtemark. Genrepet kunde knappast varit bättre. I Värendsspelen, en turnering som samlade både svensk och internationell elit, segrade TBTK:s kinesiska Chen Yuegin.
Sport • Publicerad 6 januari 2004

- Det här var en elittävling och efter det här tror jag på segrar i helgen, säger lagledaren Inge Augustsson. Chen Yuegin klarade måndagens tävling utan en enda förlust, sju segrar torde innebära att kammen växt ordentligt. Efter tre vinster utan setförlust i poolspelet ställdes Chen mot Anna Nilsson, Råå. 3-1-segern följdes upp med 3-0 i kvartsfinalen mot Långshyttans Anna Berglund och 3-1 mot Spårvägens Marie Olsson i semifinalen. Tre segrar mot tre elitseriekonkurrenter, tillika tre landslagsmeriterade spelare. Finalen blev mycket välspelad och kanske blir lördagens match lika bra. För motståndet stod nämligen Råås Chen Yi, en kinesiska som Yuegin i höstens elitseriespel tog stryk av. Efter halva matchen såg det ut att bli en repris - underläge med 12-14 och 9-11. - Det märktes att Chen Yuegin var nervös innan finalen. Men trots setförlusterna hade hon spelat bra och det enda vi sa till henne var att gå än mer på offensiven, säger Inge Augustsson. Plötsligt stod det 2-8 i tredje set och därmed var Helsingborgstjejen bara tre bollar från matchseger. Då kom vändningen. Chen Yuegin vann sex raka bollar och fightade till sig setsegern, 12-10. Hon följde upp med 11-9, 11-7 och var strålande glad efteråt. - Det var en härlig drabbning och hon gjorde en otrolig kämpainsats. Med i Växjö var även Angelica Augustsson. Rejält ringrostig, inte en enda elitmatch på drygt ett halvår, fick Angelica tre nyttiga matcher i kroppen och hennes comeback var mer än godkänd. Hon vann en match och ledde med 2-0 i set och 5-0 mot Råås Linda Nordenberg innan krafterna tog slut. - Nu har vi vårt starkaste lag till start i helgen och det blir minst en poäng mot Råå och seger mot Ärtemark, säger Inge Augustsson förhoppningsfullt.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons