Charles styrde anfallsspelet

TFF spelade bättre anfallsspel än på länge och bakom mycket av det låg mittfältaren Charles Anderson.
Sport • Publicerad 8 augusti 2006
Charles Anderson jobbade över stora ytor i gårdagens match och fick till slut kramp. Trots Mattias Thylanders och Michael Mensahs hjälp fick Charles gå ut i den 76:e minuten.Bild:Tomas NybergFoto:

Matchen mot Väsby var TFF:s första vinst sedan målkalaset mot Brommapojkarna (5– 1).

En gemensam nämnare för de båda matcherna är att Charles Anderson spelade på den offensiva mittfältspositionen i stället för Jonas Bjurström.

– Jag är nöjd både med min och lagets match, berättar Charles.

– I den första halvleken hade vi kontroll på matchen och spelade mycket bra, tyvärr tappade vi lite fokus i den andra halvleken. Lite för att vi kände att det här var en match som vi kunde vinna.

Jämfört med en förra matchen mot BP tog Charles Anderson för sig på ett helt annat vis i går. Han visade hela tiden att han ville ha bollen och levererade snabbt den vidare till fristående lagkamrater. Han låg också bakom två av matchens bästa anfall som han avslutade själv.

Båda gångerna fick Väsbys målvakt Niklas Westerberg sträcka ut ordentligt.

– Anfallet i den 75:e minuten var riktigt snyggt, synd att jag inte kan sätta skottet, sa Charles och syftade på ett anfall där Patrik Redo (som spelade en kvart) nickade ned perfekt till mittfältaren.

I samband med skottet fick Charles också krampkänning och byttes ut mot Jens Sloth.

– Vi spelade bra med få tillslag och snabba passningar. Själv kändes det som att jag vågade lite mer än förra matchen, självförtroendet var större nu, summerade Charles.

Han kanske får fortsätta på mittfältet eftersom det ät oklart när Jonas Bjurström är tillbaka från sin virussjukdom. Och med sitt facit, två matcher två segrar, är det kanske inte fel.