Annons

Chakir vill ha pengar för OS-sparken

Trelleborgaren och taekwondo-domaren Chakir Chelbat fick en spark i ansiktet av Angel Valodia Matos under en match under OS i Peking i somras. Nu stämmer han kubanen.
Sport • Publicerad 25 december 2008
Chakir Chelbat (till höger) stämmer kubanen Angel Valodia Matos (längst till vänster) som sparkade honom i huvudet under OS-matchen i Peking. Bilder: Scanpix och Malin Palm
Chakir Chelbat (till höger) stämmer kubanen Angel Valodia Matos (längst till vänster) som sparkade honom i huvudet under OS-matchen i Peking. Bilder: Scanpix och Malin PalmFoto: 

"Matos är kriminell och han förtjänar att sitta bakom galler", säger han till Kvällsposten.Det var under bronsmatchen i OS mellan koreanen Dongmin Cha och kubanen Angel Matos som Chakir Chelbat hotades och fick sig en spark i ansiktet. Detta efter att Matos dömts som förlorare i matchen.

Chelbat fick sy fyra stygn på läppen och kubanen Matas och hans tränare har stängts av från sporten på livstid. Men det räcker inte för Chelbat. Nu vill han gå till domstol med det som hände och har fått klartecken att ta upp det i en internationell domstol.

Annons

"Jag ska ha skadestånd. Ingen har rätt att göra så där. Han kan inte bara sparka mig", säger domaren till Kvällsposten.

Enligt tidningen säger Chelbat vidare att Matos är kriminell, förtjänar att sitta bakom galler och att han är en skam för idrotten.

Frida Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons