Annons

Chakir flaggar för succé

Förberedelserna inför junior–EM i Taekwondo är i full gång. Söderslättshallen fylls av flaggor och deltagare från 42 länder börjar droppa in.
Sport • Publicerad 25 maj 2009
Anders Berg, instruktör i Trelleborgs Taekwondoklubb är i full gång med att sätta upp flaggor från de 42 deltagande länderna i Söderslättshallen. Foto: Tomas Nyberg
Anders Berg, instruktör i Trelleborgs Taekwondoklubb är i full gång med att sätta upp flaggor från de 42 deltagande länderna i Söderslättshallen. Foto: Tomas NybergFoto: 

– Det är kul att kunna lyfta upp Taekwondon i Trelleborg, säger arrangören Chakir Chelbat.

Redan för två år sedan började Trelleborgs Taekwondoklubb förbereda sig för att anordna junior–EM på hemmaplan. På torsdag är den långa väntan äntligen över. Då drar mästerskapet med deltagare från 42 länder igång.

Annons

– Förhoppningsvis får vi ett par hundra deltagare och några svenska medaljer, säger Chakir Chelbat.

Junior–EM kommer att pågå från torsdagsmorgonen till söndagskvällen. Och tjejer och killar mellan 14 och 17 år kommer att tävla i tio olika viktklasser.

– Vi har försökt koordinera allting och hoppas det ska flyta på bra, säger Chakir Chelbat.

Trelleborgs taekwonodoikon har några hektiska dagar framför sig. Det är Chelbat som håller i alla trådarna och ansvarar för att allt fungerar. Att han har mycket i huvudet råder det ingen tvekan om.

– Deltagarna ska transporteras, domarna ska äta, mattorna ska läggas på plats, vi ska ha presskonferens och lottningen ska ske, svarar Chelbat när TA undrar hur de närmsta dagarna ser ut.

På måndagen var Chakir Chelnat på plats i Söderslättshallen för att se till så att alla flaggorna sattes upp på rätt plats. Därefter bar det iväg till Kastrup för att hämta presidenten för Europeiska Taekwondoorganisationen Athanasios Pragalos från Grekland.  Någon middag med presidenten var det dock inte tal om.

– Skojar du, det hinner jag inte med, avslutar Chakir Chelbat.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons