Annons

Cecilia visade vägen

Serieettan Palmstaden mot serietvåan Klagshamn. En jämn tillställning? Både ja och nej. Trelleborgslaget vann med övertygande 7–1, men bakom siffrorna döljer sig en jämn historia – åtminstone de första två perioderna.
Sport • Publicerad 9 februari 2009
Cecilia Boklund har just hittat rätt med sitt avslut. Målet betydde 1–0 till Palmstaden i toppmötet med Klagshamn. Till slut blev det hela 7–1 och Cecilia svarade för fem poäng. Bild: Tomas Nyberg
Cecilia Boklund har just hittat rätt med sitt avslut. Målet betydde 1–0 till Palmstaden i toppmötet med Klagshamn. Till slut blev det hela 7–1 och Cecilia svarade för fem poäng. Bild: Tomas NybergFoto: 
Hemmajublet fortsatte matchen igenom. Andra perioden var spelmässigt jämn, men Palmstaden satte två mål på fyra avslut. Här kramar Cecilia Boklund, Sofie Kalén, Petra Simonovski och Louise Lendt om varandra.
Hemmajublet fortsatte matchen igenom. Andra perioden var spelmässigt jämn, men Palmstaden satte två mål på fyra avslut. Här kramar Cecilia Boklund, Sofie Kalén, Petra Simonovski och Louise Lendt om varandra.Foto: 

- Känslan var att första målet skull bli viktigt. Så är det alltid i en jämn match, sa Alex Nikolaidis.

Palmstadens tränare hade rätt. Hemmalaget hade spelmässigt övertag i inledningen, men chansmässigt vägde det jämnt.

Annons

Carolin Kronholm storspelade mellan stolparna, likaså kollegan i Klagshamns mål.

Den som bröt dödläget var Cecilia Boklund, 18-åringen som gör sin första säsong i Palmstaden.

- Jag sprang ifrån backarna, ropade och så fick jag passningen från Petra (Simonovski). Jag hann inte tänka, sköt in den i bortre, förklarade Cecilia. Cecilia Boklunds mål kom med fyra minuter kvar av första perioden.

- Det var ett viktigt mål, sa Petra Simonovski.

Petra och Cecilia låg bakom fem av de sju målen med Petra som tremålsskytt.

Cecilia Boklund - ett mål och fyra assist - tyckte att laget hade rätt inställning och visst märktes det att Palmstaden hade rätt laddning.

- Vi var taggade i dag. Vi spelade med kroppen, inte med klubborna, i duellerna. De takterna gillades av Alex Nikolaidis.

- Vi sa till dem att de skulle käka taggtråd inför den här matchen. Vi skulle hålla också högt tempo. Då visste vi att de (Klagshamn) skulle få det svårt, sa tränaren.

- Vi försöker förbereda dem inför division två och då krävs det fysiskt spel. De här tjejerna har definitivt i tvåan att göra, sa Alex Nikolaidis som bland annat hyllade spelare som Sabina Persson och Sofia Bengtsson som smällde på i duellerna trots att motståndarna i många fall var mer än ett huvud högre.

Sabina Persson är förresten lagets bästa målskytt med 22 fullträffar den här säsongen. Två nya i går, dessutom två ribbskott och en straffmiss.

Annons

Men det var Cecilia Boklund och Petra Simonovski som stal showen.

- Vi hör hemma i tvåan. I dag är vi ett division två-lag, sa Petra.

- Jag hoppas vi går upp, sa Cecilia. I kvalet spelar de tre seriesegrarna i norra, västra och södra division tre-serierna och ett lag från division två. Tre av dessa fyra lag spelar i division två till hösten.

Med andra ord ser det bra ut för Palmstaden. Tack vare söndagens seger har laget fyra poäng tillgodo på tvåan Klagshamn.

- Fyra matcher är kvar. Det är inte avgjort än, varnade Alex Nikolaidis.

Om laget bara presterar hälften så bra spel framöver, så är det faktiskt avgjort.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons