Annons

Carlström tar plats i blågult: "Helt sjukt"

Robin Carlström fick en julklapp han sent ska glömma. IFK Trelleborgs 18-årige vänsternia är uttagen till ungdomslandslaget och landskamperna mot Norge den 3 och 4 januari. "Helt sjukt", kommenterar han.
Sport • Publicerad 26 december 2008

En imponerade höst i elitserien har gjort avtryck. Robin Carlström (bilden) fick beskedet strax före matchen mot Guif i måndags.

– Det gick ju inte så bra i första halvlek mot Guif, man var nog lite splittrad, säger Robin Carlström som aldrig tidigare spelat i något landslag.

Annons

Det anmärkningsvärda är att Carlström gör debut i ungdomslandslaget trots att han fortfarande är junior.

18-åringen är yngst i U21-truppen tillsammans med Rickard Lönn från Redbergslid.

– När jag hörde det tänkte jag fan vad nervöst, nu är jag hur taggad som helst.

Till sommaren avgörs ungdoms-VM i Egypten. Men så långt tänker inte Robin Carlström, som nu så smått börjat smälta landslagsnomineringen.

Den 2 januari samlas ungdomslandslaget i Skene. IFK är träningsledigt men Robin tänker köra en del löpning för att hålla pulsen uppe.

Planerna för nyårsfirandet har ändrats.

– Det kan inte bli så som jag hade tänkt från början, säger 18-åringen.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons