Annons

Carlssons första inomhusguld

Magnus Carlsson, Trelleborgs Bågskytteklubb, hade redan innan helgens SM-tävlingar i Eslöv tagit hem fyra SM-guld utomhus. Därför var det femte lite speciellt, hans första inomhus. Segern satt dock långt inne och det blev sista pilen i finalen som avgjorde var guldet skulle hamna.
Sport • Publicerad 2 april 2013
Foto: 

– Jag sköt jättebra hela helgen och under lördagen kunde vi i klubben vinna SM-guldet i lag. Det var Jonas Andersson och Linus Strömberg som var de andra i laget. Jag måste imponeras av Linus – som är endast 16 år och en kille vi måste vara rädda om. Förutom att han bidrog i lagtävlingen, slutade han femma individuellt. Dessutom tog han brons vid junior-SM för några veckor sedan, säger Magnus Carlsson.

– Jag sköt faktiskt fruktansvärt bra hela finaldagen och av sex matcher vann jag ganska enkelt i de fyra första. Semifinalen blev något tuffare, men det gick vägen och det gjorde det ju även i finalen. Där blev det dock oerhört jämnt. Min styrka denna SM-helg blev dock att jag aldrig hamnade i någon svacka.

Annons

Magnus Carlsson beskriver guldfinalen mot Halmstads Carl Henrik Gidensköld som en riktig rysare, där varje setseger ger två poäng och där det krävs sex poäng för seger:

– Vi inledde med 1–1 efter 29–29 och sedan vann Calle andra set med 30–27 och ledde därmed med 3–1. 30–30 i tredje set innebar ju 4–2 till honom och därmed var jag ju också rejält pressad. Jag fixade dock 4–4 via 30–29 och i det som blev sista och avgörande set, missade han sista pilen och jag kunde vinna med 30–29 och därmed 6–4 sammanlagt till mig.

Om nu inte Magnus Carlsson vunnit något inomhus-SM tidigare – men väl fyra SM-gud utomhus, så är det nästan tvärtom för finalmotståndaren Carl Henrik Gidensköld, som är 24 år. Det här var hans första SM-miss inomhus överhuvudtaget sedan 2005 och efter två SM-guld som junior, har han prenumererat på SM-titeln som senior ända sedan 2008 och kom upp i fem raka SM-guld.

I och med inomhus-SM – som arrangerades i Eslöv men av Stockamöllans IF – är också inomhussäsongen slut och Magnus Carlsson förtydligar vad som nu gäller utomhus.

– Det stora målet är VM som går i Turkiet sista veckan i augusti och första i september och det kommer att handla om olika kvaltävlingar dit. Innan dess ligger en world cup-tävling i just Turkiet och en i Polen och jag hoppas kunna ställa upp i båda.

När Magnus Carlsson kommer in på den tuffa vintern och som kommer att påverka upptakten på utomhussäsongen, ser han ändå positiva saker.

– I år är det ingen panik, eftersom VM går så pass sent som i augusti-september. Annat var det i fjor, när det gällde att komma i form till EM, som då arrangerades redan tredje veckan i maj. Det hade aldrig fungerat i år.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons