Annons

Carlsson ledde Sverige till vinst

Sverige fortsätter sitt segertåg vid junior-EM i tjeckiska Brno. I går blev det seger mot Spanien med 29– 21 och nu höjer det svenska laget ribban inför fortsättningen.
Sport • Publicerad 13 augusti 2008

IFK Trelleborgs mittsexa Andreas Nilsson var tillbaka, efter en fotskada, i det svenska laget till mötet med Spanien i junior-EM:s mellanrunda. Tillsammans med klubbkompisen Sebastian Carlsson ledde de Sverige till en åttamåls-seger. 29–21 slutade matchen efter 16–8 i paus.

– Försvarsspelet fungerade bra och sedan kontrade vi hela matchen. Det var det vi vann på, säger Nilsson. Förbundskapten Anders Lundin var imponerad.

Annons

– Jättebra. Vi har tränat försvarsspel i sex dagar och vi stänger igen helt. Och då tycker jag ändå att Spanien är bra på att göra mål.

Sebastian Carlsson kom väl till pass i kontringsspelet och svarade för nio av Sveriges 29 mål.

– Han och Mattias Zachrisson från Guif är som två kolibrin ute på kanterna, fortsätter Lundin.

I dag väntar Kroatien i den sista gruppspelsmatchen och för att nå en semifinal är det säkrast för det svenska laget att vinna.

– De är inte så bra i hemspringet. Den ska vi vinna, säger Andreas Nilsson.

Nilsson som nu har höjt målsättningen.

– Vi har väl haft semifinal som mål, men nu ska vi gå till final, säger han.

Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons