Annons

Carlshamn tystade jublet

Tre mål av Fredrik Sjöstedt. Två mål och glimrande spel av 16-årige Daniel Persson. Båda hade passat utmärkt i matchhjälterollen. Men Carlshamn förstörde festen, vann med 8–7 och släckte sannolikt Palmstadens förhoppningar om en topplats i division två.
Sport • Publicerad 25 januari 2009
Daniel Persson gjorde 2–1 när Palmstaden vände 0–1 till 3–1 på två minuter i första perioden. Här bärs han till väders av Joakim Nilsson. BILD: Tomas Nyberg
Daniel Persson gjorde 2–1 när Palmstaden vände 0–1 till 3–1 på två minuter i första perioden. Här bärs han till väders av Joakim Nilsson. BILD: Tomas NybergFoto: 

Det var en rafflande, tät och välspelad toppmatch i Södans B-hall.

Avgörandet kom efter 18.01 i sista perioden när Anton Fransson stensäkert satte en straff i krysset bakom Daniel Jönsson.

Annons

Det målet gör att serieledande Carlshamn nu är nio poäng före Palmstaden.

För att nå kvalplatsen måste Palmstaden på fyra omgångar ta in sex poäng på Malmö och fem poäng på Åstorp/Kvidinge.

- Det kändes som om detta var sista chansen. Just nu känns det jävligt frustrerande, sa Fredrik Sjöstedt som var het både under och efter matchen. Han satte 7-7-målet i numerärt överläge med tre minuter kvar efter Henrik Kronholms öppnande passning. Det innebar Palmstadens tredje kvittering i tredje perioden, men vid samtliga tillfällen svarade Carlshamn med ett nytt snabbt ledningsmål.

Palmstaden hade extremt bollövertag i sista perioden men gästerna var sylvassa i sina kontringar.

Det var i andra perioden som matchen gled Palmstaden ur händerna.

-Vi tappar aggressiviteten där bak. De får lägga in bollar på Danne (Jönsson) och göra enkla mål, analyserade Fredrik Sjöstedt.

Hemmalaget tappade då 3-1-ledningen till 3-5. Sedan fick man jaga resten av matchen.

Fredrik Sjöstedt, Robert Nilsson och Daniel Persson utgjorde en giftig kedjetrio i Palmstaden. Blott 16-årige Persson satte två mål och visade upp ett moget spel mot serieledarna. - På tiden jag får utdelning, det har ju inte blivit så många mål innan. Nu börjar man komma in i det, sa Daniel Persson om sin första säsong i A-laget.

16-åringen var nöjd med sin insats men slutresultatet var fel.

- Vi släpper till för mycket där bak, de får komma in och skjuta i slottet. Mot Malmö täckte vi skott hela tiden. Så var det inte i dag, sa Daniel Persson.

Annons

- Daniel har gjort två kanonmatcher, både mot Malmö och mot Carlshamn. Han har verkligen tagit sitt ansvar, som center har han ju en viktig roll, sa tränaren Henrik Kronholm.

Hur ser du på era möjligheter i toppstriden nu?

- Ska man vara realistisk ser det mörkt ut, men så länge det finns en teoretisk möjlighet ska vi göra allt vi kan.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons