Annons

Bygdemark håller fokus in i det sista

En lång säsong lider mot sitt slut. Men de viktigaste uppgifterna återstår för IFK Trelleborg. Irsta från Västerås står i vägen i det allsvenska kvalet. "Når vi den nivå vi kan spela på klarar vi det här", säger linjespelaren Daniel Bygdemark.
Sport • Publicerad 4 april 2010

TRELLEBORG. Bäst av tre matcher gäller: bortamatch på annandag påsk, hemmamatch på onsdag och eventuellt avgörande match hemma nästa söndag.

Irsta från Västerås skrällde genom att slå ut H 65 Höör i första kvalrundan. Tränaren Denis Bahtijarevic var på plats för att se den sista kvalmatchen, en match som H 65 vann med nio bollar, men där Irsta ändå gick vidare tack vare tiomålssegern på hemmaplan.

Annons

– H 65 är ett bättre lag på pappret men vi vet att Irsta är ett lag borta och ett helt annat lag på hemmaplan. De sliter hela matchen och vill lyckas. Vi vet att det blir väldigt tufft i Västerås, det är en liten hall och det blir trångt, berättar IFK-tränaren.

Vad har ni gjort sedan serien slutade?

– Vi tränade väldigt hårt fysiskt första veckan. Den här veckan har vi tränat mest på det kollektiva spelet. Jag är jättenöjd.

IFK-tränaren har kunnat ha så gott som samtliga tillgängliga. Viktige linjespelaren Daniel Bygdemark har brottas med knäproblem hela säsongen, men har bitit ihop.

Det tänker han göra i kvalet också.

– Det har varit svårt att hitta tid för att vila, men det blev bättre efter att jag höll uppe med träningen i en vecka för ett tag sedan. Jag ska kolla upp det efter säsongen.

Hur känns det nu?

– Det är rätt lugnt, jag spelar tejpad. Annars är kroppen ganska mörbultad, det brukar den vara så här dags på säsongen.

IFK är på pappret ett bättre lag och går in i kvalet som klara favoriter. Daniel Bygdemark understryker vikten av att hålla koncentrationen.

– Det gäller att vi håller fokus. Irsta är ett hungrigt lag och det gäller att inte stressa upp sig. Vi måste hitta en balans för hur taggade vi ska vara. Vi ska ha tydliga riktlinjer att hålla oss till, gör vi det klarar vi det här.

Annons

22-årigen från Västerbotten har snart avslutat sitt andra år i IFK. Om det blir fler är inte klart.

– Mitt kontrakt går ut. Vi har pratat lite men inget är klart, det får vi ta när det är slut.

Nicolinn Nilsson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons