Annons

"Bygde" viktig för lagbygge

IFK säkrade fortsatt allsvenskt spel genom 38–19 hemma mot Irsta. Nu vill klubben bygga för framtiden – med Daniel Bygdemark i laget.
Sport • Publicerad 8 april 2010
Foto: 
Lättade IFK:are efter seger mot Irsta med 38-19.
Lättade IFK:are efter seger mot Irsta med 38-19.Foto: 

TRELLEBORG. – Utan ”Bygde” blir vi favoriter att åka ur allsvenskan nästa säsong, säger Denis Bahtijarevic.

Varken tränare, spelare eller IFK:s ordförande hade kvalspel i tankarna när allsvenskan inleddes i höstas. Målet var att hålla sig på övre halvan i tabellen. Gårdagens vinst hemma mot Irsta var därför extra skön.

Annons

– Det känns jättebra. Vi har varit målmedvetna att klara kvalet, säger Giorgio Jancevski.

IFK-målvakten hoppade in en bit in i andra halvleken mot Västeråslaget Irsta. Han hann med fem räddningar innan domaren blåste i pipan. Målvaktskollegan Flamur Gerbeshi hade dessförinnan öppnat den andra kvalmatchen med att täppa igen mellan stolparna. Sex räddingar och en nolla i målprotokollet fram tills matchminut tio. Totalt stod Gerbeshi för tio räddningar.

Framåt var det Sebastian Carlsson som stack ut med sina nio mål, fyra på straff.

Men snacket efteråt handlade mest om semester, firande och nästa säsong.

– Vi måste få behålla våra 14 spelare. Vi har två spelare vars kontrakt går ut, de behöver vi förlänga med och så måste vi få in en vänsterhänt högernia, säger Denis Bahtijarevic.

De två spelarna vars kontrakt går ut är Joel Jönssons och Daniel Bygdemarks. Den senare ser IFK-tränaren som en viktig kugge i sitt fortsatta lagbygge.

–  Utan ”Bygde” blir vi favoriter att åka ur allsvenskan nästa säsong. Han är alldeles för viktig för oss att bli av med. Om Messi lämnar är inte Barcelona samma lag. Mycket av vår framtid hänger på om vi lyckas behålla Bygdemark, säger Bahtijarevic.

Mittsexan från Robertsfors i Västerbotten är dock osäker på sin handbollsframtid.

– Jag har inget klart än. Mitt mål är att spela i elitserien igen men jag vet inte om det blir nästa år eller senare. Någon klubb har ringt men jag har sagt att jag tar det efter kvalet.

Vad kan få dig att stanna kvar i IFK?

Annons

– Det sociala nätverket, tränare och utvecklingsmöjligheten. Sedan måste jag väga in hur mycket speltid jag får.

Filip Bengtsson vill bygga vidare på den potential som finns och ser därför gärna att truppen förblir intakt. En del nya spelare hade dock inte skadat.

– Vi behöver nyförvärv. Vi behöver två spelare på varje position om man ska klara sig till toppen.

Någon större förändring kommer det trots önskemålen inte att bli. IFK:s ordförande Patric Sandblom poängterar att klubben inte har råd att värva mer än två spelare. Och någon fixstjärna är det definitivt inte tal om.

–  Vi behöver en vänsterhänt högernia. Sedan är det primära att vidareutveckla gänget vi har.

Målet med nästa säsong?

Att tillhöra övre tabellhalvan enligt IFK-ordföranden.

– Sedan om två år är vi ett stabilt allsvenskt lag som kan blanda sig i toppen, säger Patric Sandblom.

Nicolinn Nilsson
Nicolinn Nilsson, Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons