Busslast supporters ska hjälpa L Beddinge

Sport • Publicerad 9 oktober 2006

KVAL TILL DIV SEX

Tänk vad det snabbt kan vända. En ganska medioker säsong är på väg att bli till rena lyckoslutet för Lilla Beddinge BK och efter 3– 1 (1– 1) hemma mot Röstånga SK i lördags är chanserna till ett kliv i seriesystemet goda.

Inför sista spelomgången i division sju låg inte ens Lilla Beddinge på kvalplats och nu är man alltså på väg att fixa en plats i nästa års division sex.

Grunden lades i lördags, när man tog emot Röstånga SK från just division sex och det började bra. Ola Persson-Karlström gjorde 1– 0 men en dålig markering gav Röstånga hopp via 1– 1.

Efter pausen dröjde det inte länge förrän hemmalaget tog en ny ledning och då var det Daniel Simonovski som gjorde målet. Förspelet var en delikatess, där planens bäste spelare, Andreas "Bella" Tillberg, avancerade på högerkanten och från kortlinjen pricksköt han bollen till fristående Daniel.

– Bella har varit vår klart bäste spelare under hela säsongen, menar ordföranden Kent Öjvindsson på "läktaren".

2– 1 blev också till 3– 1 och då var det Bella själv som slog in en straffspark. Förspelet är inte helt klarlagt men Daniel Simonovski föll i en tilltrasslad situation och eftersom ingen reagerade mot domslutet var detta säkert rätt och riktigt. Domare var Pavle Simonovski.

Röstånga skapade inte mycket utan Lilla Beddinge låg närmare 4– 1 än gästerna 3– 2.

– Vi ska fixa det här och jag är ganska säker på att vi gör åtminstone ett mål även borta, menar tränaren Magnus Lagerborg direkt efteråt.

Bredvid sig har Magnus numera den förre Beddingespelaren Lars Hansson och duon kommer att fortsätta samrabetet även nästa säsong. Oavsett i vilken division Lilla Beddinge spelar.

Innan segersången väntade i omklädningsrummet, avrundade Magnus Lagerborg så här:

– Vi kommer att åka till Röstånga med en busslast supporters – och det finns plats...

Näsets FF– Billeberga 3– 1

Även Näsets FF har bäddat väl för sig inför returen på lördag men 3– 1 (1– 0) hemma mot Billeberga var inte "självklart".

Visserligen gjorde Christoffer Ryno 1– 0 redan efter tio minuter men därefter hade gästerna en bra period och kunde mycket väl gjort både ett och flera mål då.

Efter pausen kvitterade Billeberga till 1– 1 men via mål av Göran Holter och Paul Kristensson kunde Näsets FF gå segrande ur första kampen lagen emellan.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.