Brottningsklassiker ställs in

Årets upplaga av anrika Söderslättsmästerskapen i brottning ställs in. För få anmälda är orsaken.
– Väldigt tråkigt, säger BK Starkes förre ordförande Börje Persson.
Sport • Publicerad 7 januari 2011

När sista anmälningsdagen plus en dag hade gått stod det i går helt klart att en kär sporttradition gått i graven, anrika Söderslättsmästerskapen i brottning. Därmed ser det också ut som om sista upplagan av mästerskapets 55-åriga historia var den som arrangerades av BK Banér i Klågerup i fjor.

IF Altona skulle stå som arrangör av årets lokala mästerskap i brottning som skulle ha avgjorts i Liljeborgsskolans sporthall i morgon.

Altonas ordförande Daniel Fält förklarar:

– Det är så enkelt, att det inte längre finns tillräckligt med brottare på Söderslätt. Vi fick in endast 34 anmälda brottare, varav 24 kommer från BK Starke. Tre ytterligare från Skurup och sju från Svedala gör att vi tyvärr alltså tvingas ställa in mästerskapen.

BK Starkes tidigare ordförande Börje Persson, säger så här när han får beskedet:

– Väldigt tråkigt. För mig är det väldigt svårt att hitta tråden som gör att det blir så här eftersom vi i Starke har många brottare igång. Ett problem i många klubbar finns dock på ledarsidan och där har vi sett till att behålla de tidigare aktiva som ledare för våra ungdomar. Söderslätts har ju alltid funnits som pricken över i:et när det gäller säsongen i stort och att mästerskapet nu ställs in tar också lite udden av vår totala verksamhet.

Björn Gustavsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.