Annons

Brottningen tappar mark

Fyrstads, för någon vecka sedan, lockade bara en bråkdel av det antal klubbar tävlingen lockade för några år sedan. Och på det lokala planet ser det lika illa ut.
Sport • Publicerad 4 december 2003

Fyrstads gav en klar fingervisning om brottningens problem för någon vecka sedan, när endast ett 35-tal klubbar kom till start över hela landet. En ren och skär katastrof, bara den, där det bara för några år sedan fanns flera hundra klubbar med i tävlingen. Eländet fortsätter på det lokala planet och nu har såväl BK Banér som Skurup/Pantern hoppat av seriebrottningen - sedan man fått problem att få ihop lag inför matcherna. Med nästan exakt en månad kvar till en annan tradition inom brottningen, Söderslättsmästeskapen, är läget därför detta för berörda klubbar: * Svedala BK ligger nästsist i Skåneettan. * BK Starke ligger sist i Skånetvåan. * IF Altona ligger tvåa i Skånetrean - som numera är den lägsta divisionen. * Hököpinge BK ligger näst sist i samma division. * BK Banér har dragit sig ur seriebrottningen. * Skurups SK och SoGK Pantern slogs ihop inför seriebrottningen för två år sedan men nu räcker alltså inte ens denna sammanslagning utan även här har man dragit sig ur. De senaste årens Söderslättsmästerskap har varit mer och mer rumphuggna och frågan är, hur det blir i januari? När tävlingen dessutom skall arrangeras av problemfyllda BK Banér i Klågerup!

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons