Annons

Bronstjejer glänste på SM

Regn och 15 plusgrader. Då klev TSS-tjejerna fram och ordnade medaljer.Brons till både Ida Mattsson och Kim Ödin och båda sken som solar efter prisutdelningen.- Jag är klar för VM och kan slappna av under resten av SM, tyckte Ida.- Jag förbättrade min bästatid med en sekund i en SM-final. Klart jag är glad, sa Kim.
Sport • Publicerad 29 juni 2003

Finalen på 200 frisim var på förhand en strid mellan tre tjejer. Spårvägens Johanna Sjöberg, Väsbys Josefin Lillhage och Trelleborgs Ida Mattsson. De tre var också de som snabbt gick ifrån övriga fältet.Efter 50 meter låg Ida på första plats, Johanna var tvåa. Hundra meter senare kom Josefin Lillhages ryck. Varken Johanna eller Ida kunde svara och de två var slagna.- Jag ?dog? inte på slutet men jag orkade inte växla tempo, jag låg bara kvar och gnetade, sa Ida som tappade åtta tiondelar till Johanna Sjöberg på sista 50.Josefin Lillhage var nära att slå det svenska rekordet och nådde kaklet efter 2.00,18. Johanna Sjöberg klockades för 2.01,66 och Idas tid blev 2.02,47.- Jag känner mig lite sliten och är ovan vid att tävla. Tiden blev sådär.Ida, 19 i år, är fem år yngre än Josefin Lillhage och sju år yngre än Johanna Sjöberg. Nästa år kan Ida vara den som står överst på SM-pallen.- Vad jag gör är att jämföra mina tider med vad de andra presterade när de var i min ålder. Jag var bättre än Josefin både som 13-åring och som 18-åring.Satsningen till nästa års OS ligger förstås kvar, men det blir en stor förändring.- Jag tänker vara hemma i Trelleborg. Det blev lite väl ensamt i USA ? träning två gånger om dagen och därefter var det bara att glo på tv. Träningen hemma är också bra så det ska bli roligt.Kim Ödin visste att hon hade chansen i ett öppet lopp över 100 meter ryggsim.- Före loppet sa jag åt Kim att hon kunde vinna loppet, att hon kunde ta en VM-plats, sa Bebbe Mattsson.Med sjunde tid till final kunde Kim göra sitt eget lopp på bana ett. Hon vände som trea efter favoriten Susannah Moonan och Martina Svensson.In mot mål knappade hon in något.- Första 50 kändes jättebra men sedan simmade jag slafsigt. Jag tyckte inte jag fick något drag, jag bara vevade.Men Kim drog på rejält och fortsatte ta in på tätduon. Hon gick i mål på 1.05,65, personbästa med en sekund och bara 32 hundradelar från en VM-biljett. Den biljetten bär nu Susannah Moonans namn.- VM är absolut inget jag räknat med. Men efter det här ska jag göra allt jag kan för att komma med i landslaget, sa Kim Ödin.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons