Annons

Brons till systrarna Lindborg på Sum-Sim

Trelleborg Kappsim fick en plats på pallen under torsdagens tävlingar i Svenska Ungdomsmästerskapen i simning. Lagkappslaget simmade hem bronset i 4x100 meter frisim för F15-16. Samtliga systrarna Lindborg ingick i medaljlaget.
Sport • Publicerad 29 juni 2007

Förutom Ida, Eleonor och Nathalie Lindborg, fanns även Olivia Johansson med i det lag som tog hem bronset, på tiden 4.09,49.

– Vi var bara i vattnet en enda gång i dag och där tog vi medalj, så det blev full utdelning, säger Caroline Lindborg, sportchef i TKS, tillika mor till tre av bronsmedaljörerna. Ida Lindborg, endast 13 år fyllda, var egentligen för ung för att tävla tillsammans med sina storasystrar. Men hon testades ändå i den högre åldersgruppen F15-16.

Annons

– Hon har så pass bra tider att vi valde att låta henne vara med, säger Caroline Lindborg.

Förhoppningen är att bronset inte blir den sista medaljen för systrarna under Sum-Sim, som pågår till och med söndag. Caroline tror att hennes döttrar har chans på medaljer i ett flertal grenar under helgens tävlingar: Nathalie på 100 och 200 meter frisim, Eleonor och Ida på 100 och 200 meter ryggsim.

– Även Amanda Davidsson har en bra chans på 100 meter rygg, tillägger hon. För Trelleborgs Simsällskap gick det inte fullt lika bra under torsdagen. Det största hoppet, Una Finnman, diskades för tjuvstart på 100 meter bröst, där Sundsvallssimmerskan Hanna Westrin knep guldet.

– I dag var ingen höjdare för vår del. Resultatmässigt har Una i princip legat tvåa efter Hanna Westrin under säsongen, så vi hade ju hoppats på medalj, säger Sven-Bertil "Bebbe" Mattsson, chefstränare i TSS.

För TSS tävlade även Mariann Kardos, som trots tiden 10.16,16, inte långt ifrån personbästa, bara kom på åttonde plats i direktfinalheatet på 800 meter frisim.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons