Annons

Brons till Pontus Ericsson i SM

TSS fortsätter att skörda medaljer i simnings-SM i Halmstad. På torsdagen tog Pontus Ericsson bronsmedalj i 200 meter frisim. "Det känns riktigt roligt", säger medaljören.
Sport • Publicerad 26 juli 2007

Efter en god första dag på SM-tävlingarna, där ett brons och ett silver inhämtades på juniornivå, tog TSS sin första seniormedalj på torsdagskvällen. 19-årige Pontus Ericsson tog tredjeplatsen på 200 meter frisim med tiden 1.52,96, vilket förutom bronsmedalj också innebar nytt personligt rekord. Vann gjorde Uppsalasimmaren Christoffer Wikström med tiden 1.50,12 – nytt svenskt juniorrekord.

Ericsson var glad över att ha lyckats ta medalj.

Annons

– Det känns riktigt bra. Kul att kunna simma med de stora grabbarna, sade han efter finalen.

Torsdagens final var den första på seniornivå i SM på 200 meter frisim för Ericsson.

– Jag har varit med i SM och simmat på seniornivå innan, men aldrig varit med och fightats om medaljplatserna, det här känns riktigt roligt, sade Ericsson om bedriften. Även TSS-tränaren Sven-Bertil "Bebbe"Mattsson var nöjd med Ericssons insats.

– Det gick jävligt bra. Pontus närmade sig på slutet, och knep tredjeplatsen. Och så slog han nytt personligt rekord med halvsekunden.

Bronsmedaljen var den andra för Ericsson under SM – i onsdags tog han silver i juniorfinalen på 200 meter frisim med tiden 1.54,32, alltså nästan två sekunder långsammare än på torsdagen.

– Silver i juniorfinalen och brons i senioren – det är en verklig fjäder i hatten, sade "Bebbe". Pontus Ericssons förklaring till framgången är tämligen enkel.

– Det är hård träning och bra toppning som ligger bakom det här. Jag har tränat riktigt hårt, så det är skönt att få resultat som kvitto på att det lönat sig.

Nästa utmaning för Pontus Ericsson blir 400 meter frisim på lördag, där han hoppas på nya medaljer.

– Jag satsar på att simma under fyra minuter, och vara med och fightas om guldet på både junior- och seniorsidan, säger han.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons