Brons till Anja Pärson

Anja Pärson blev det alpina världsmästerskapets odiskutabla drottning. På fredagen blev det brons i slalom.
Sport • Publicerad 16 februari 2007
Anja Pärson var 16 hundradelar från ett fjärde VM-guld i Åre. Nu slutade hon på bronsplats. @08 Bildbyline:Bild: Scanpix
Anja Pärson var 16 hundradelar från ett fjärde VM-guld i Åre. Nu slutade hon på bronsplats. @08 Bildbyline:Bild: ScanpixFoto: 

Hon som kom till VM med tveksam form.

Men Anja Pärson lämnar Åre med tre guld och ett brons, en historisk bedrift.

Efter segrarna i störtlopp, super-G och kombination slutade Tärnabytjejen på tredje plats i också fredagskvällens slalomtävlingen. Pärson var tvåa efter det första åket, tolv hundradelar efter tjeckiskan Sarka Zahrobska

Andra åket blev ett hundradelsdrama.

Zahrobska vann, med 12 hundradelar till godo på österrikiskan Marlies Schild och 16 hundradelar till Pärson.

Therese Borssén var avvaktande i det första åket, men satsade hårdare i det andra. Hon blev ändå kvar på sjunde plats, 91 hundradelar efter segrarinnan.

Maria Pietilä-Holmer, silverskrällen i storslalom, ledde vid den första mellantiden i första åket. Men Umeåtjejen gjorde sedan en stor miss och tappade både fart och tid. I det andra körde hon sedan sig från 16:e till elfte plats, med tiden 1.46,23.

Anna Ottosson gjorde en miss som gjorde att hon slutade utanför topp-tio i karriärens sista individuella VM-start. Ottosson, nia efter det första åket, blev nu 16:e med totaltiden 1.46,47. (TT:s utsända)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.