Annons

Bröder här för att vinna

Den ena tröttnar aldrig på hockeyn. Den andra var nära att lägga av helt efter förra säsongen. Men nu har bröderna Burakovsky enats om ett mål. Att vinna serien med Vikings.
Sport • Publicerad 13 augusti 2008
Robert och Mikael Burakovsky är i Tif Vkings för att vinna. Efter första ispasset med laget kändes allt bra. "Vi körde i lugnt tempo för att komma in i grejorna. Det var skönt att få svetta av sig", säger spelande assisterande tränare Robert. Bild: Tomas Nyberg
Robert och Mikael Burakovsky är i Tif Vkings för att vinna. Efter första ispasset med laget kändes allt bra. "Vi körde i lugnt tempo för att komma in i grejorna. Det var skönt att få svetta av sig", säger spelande assisterande tränare Robert. Bild: Tomas NybergFoto: 

Sverige, Italien, Schweiz och Tyskland. Listan över vilka länder hockeybröderna Burakovsky erövrat kan göras ännu längre. Nu ska Robert och Mikael frälsa Tif Vikings i division tre.

- Jag kan inte så mycket om Trelleborg, men vad jag har förstått så har vi många bra spelare. Jag blir besviken om vi inte vinner serien, säger 41-årige Robert som blir spelande assisterande tränare kommande säsong.

Annons

När Vikings på tisdagen gick på is för första gången på försäsongen hade han sällskap av sin elva år yngre bror.

- Efter förra säsongen tänkte jag att nu är det slut, men jag har hållit på med hockey i 23 år och det är kanske inte så lätt att bara lägga ner.

- Sedan var han (Robert) på mig också, säger Mikael Burakovsky. Hockeybröderna som inledde sin karriär i Malmö har varit med om en hel del. Klubbar har avverkats på löpande band, men tillsammans har de bara spelat enstaka säsonger.

- När vi spelat ihop har det varit roligt. Det är viktigt att ha med brorsan här. Han kan göra lite som han vill, det är inte många som hänger med, säger Robert.

Båda påpekar att det är tränaren Janne Andersson som tar ut laget, men Mikael är tämligen säker:

- Vi kommer att spela tillsammans. Med min fart och Roberts spelsinne blir vi farliga. Sedan kan jag väl tillföra rutin, säger Mikael. Förra säsongen spelade bröderna tillsammans i Pantern. En tid Robert helst glömmer.

- Det tråkigaste jag gjort. Spela i Kirseberg inför 20 personer var inte så sexigt.

I stället gick flyttlasset, som så många gånger förr, till Schweiz och Biel/Bienne.

- Hockeykulturen i Schweiz är otrolig. Jag hade tre erbjudande från klubbar där nere, men jag har tre barn och vill inte flytta mer nu, säger han. Janne Andersson lockade med Vikings och så blev det. Men kvalitetsmässigt hade det kunnat bli bättre.

- Jag kunde ha spelat i allsvenskan. Tror definitivt att jag hade platsat i Mif, men man vill ju gärna ta in ungdomar. Det gäller att se vad man presterar på isen, säger Robert.

Annons

Och med hjälp av Mikael ska de nu sätta skräck i motståndarna med sitt efternamn.

- Visst, jag har väl gjort mitt namn, men om man ska vara ärlig är det Robert som gjort Burakovsky känt, säger Mikael.

Mikael ska nu få tillbaka motivationen och Robert ska hjälpa brorsan med det genom att förespråka en positiv ishockey. - Vi ska spela en offensiv och glad hockey. Det är det publiken vill se. Och med Mikael får vi ett ruggigt bra division tre-lag.

- Jag har aldrig spelat på en sådan här låg nivå, det gäller att ha motivation. Det viktigaste för mig är att vinna, säger Robert.

Och det ska ske genom Robert som spelfördelare och Mikael som avslutare. Men den här gången är det Robert som får avsluta med en passning.

- Jag kräver otroligt mycket av spelarna. Är det någon som inte vill vinna så skickar jag hem personen, säger han.

Med-och motspelare är varnade. Bröderna Burakovsky är här för att vinna trelleborgarnas hockeyhjärtan.

Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons