Annons

Brljevic klar för Lugi

Det står nu klart att förre IFK-tränaren Dragan Brljevic blir ny huvudtränare för Lugi Dams utvecklingslag. ”Jag känner att jag gör ett framsteg fast att jag går neråt", säger Brljevic.
Sport • Publicerad 12 juni 2009

TRELLEBORG. När handbollssäsongen drar igång till hösten igen återfinns Dragan Brljevic i Lugis damverksamhet. I konkurrens med ett antal utländska klubbar föll valet på Lugi Dams utvecklingslag.

– Jag hade ett par alternativ utomlands men vi har två små barn så vi har beslutat att inte flytta på oss under de närmsta fem åren. Finansiellt ekonomiskt hade jag bättre bud men det här låter roligare. Jag har snackat om det länge att prova på damsidan och så har jag en pojke som tränar handboll i Lund så det passar bra att köra dit någon dag extra.

Annons

Hur ser du på att ta klivet över till damhandboll?

– Jag tror min tränarstil passar bättre på tjejer, de är inte så stora i munnen som killar, säger Brljevic.

Kontraktet sträcker sig över ett år men Brljevic ser gärna att uppdraget blir betydligt längre än så.

– Mitt mål är att följa med dem till A-laget och utveckla tjejerna. Nu har jag ett år för att lära känna klubben och de får lära känna mig som tränare.

Du känner inte att du byter ner dig när du går från Elitserien till ett utvecklingslag?

– Nej faktiskt inte, jag går medvetet och har funderat på detta länge. Jag känner att jag behöver utvecklas mer för att klara mig utomlands. Jag tror jag har god framtid i Lugi och jag känner att jag gör ett framsteg fast att jag går neråt, säger Brljevic som börjar sitt nya uppdrag den 3 augusti.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons