Annons

Brandskattad TSS-trupp till SM

TSS plockade fem SM-medaljer i fjor. Ett lika bra mästerskap i år skulle överraska. Anledning: Flera tongivande simmare avstår SM av olika skäl. "Ändå är det en styrka att vi kan ställa upp med en så stark trupp", säger "Bebbe" Mattsson.
Sport • Publicerad 29 juni 2005

TSS har ett av Sveriges starkaste medleylag. Men de får aldrig chansen att visa det.

– Under mina år i klubben har vi aldrig haft ett fullt lag på SM, säger tränaren Sven-Bertil Mattsson.

Annons

Han är van vid att simmare inte kunnat medverka vid olika mästerskap. I år är det värre än någonsin.

Mattias Ohlin har brottats med ryggproblem och är inte i full fysisk form.

Filip Rudin har tagit en timeout efter en hektisk vår.

Niclas Clausen har besvärats av en axelskada.

Emma Pålsson är kvar i USA och valde att avstå SM i tidigt skede. Framför allt drabbas medleylaget då Mattias Ohlin (rygg), Christian Clausen (bröst), Filip Rudin (fjäril) och Jonas Tilly (frisim) är en given medaljkandidat. Mattias Ohlins frånvaro innebär också att TSS går miste om minst ett par medaljchanser.

Trots detta finns det hopp om framskjutna placeringar.

– Tilly kommer att bli ett lyft för alla, jag hoppas mycket på honom. Han har verkligen chansen att ta sig till VM. Frågan är hur han klarar tidsomställningen, säger Bebbe Mattsson. Christian Clausen har tre SM-medaljer att försvara och Bebbe ser en förändrad teknik hos bröstsimmaren.

– Han går mer framåt än uppåt i simtagen och det är positivt. Men hans tider på träningarna är sämre än vad de var för ett år sedan och han kan få svårt att rubba Martin Gustavsson.

Det tredje medaljhoppet är Adam Olsson på 1 500 meter.

– Adam har inte nått sitt max än och möjligen kan han strida om en medalj. Han är på väg uppåt i sin karriär medan konkurrenterna tappar.

Annons

Pontus Ericsson slåss om en plats till junior-EM på 200 fritt och trots brandskattningen finns det finalförhoppningar i lagkapperna.

– Vi har faktiskt ett hyfsat lag i medleyn och det är ändå en styrka att vi kan ställa upp med en så stark trupp, säger Bebbe Mattsson.

SM avgörs onsdag"söndag.

SIMNING TRELLEBORGMartin Falkenby
SIMNING TRELLEBORGMartin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons