Annons

Bråkigt efter matchen i Wien

Flaskor flög i luften mellan turkiska och kroatiska supportrar i det invandrartäta området Ottakring i Wien efter Turkiets seger på fredagskvällen. Det var dock firandet som överröstade allt annat sedan det stod klart att Turkiet gått till semifinal i fotbolls-EM.
Sport • Publicerad 21 juni 2008

I Ottakring, som har en stor andel både turkiska och kroatiska invånare, gick flera hundra besvikna kroatiska fotbollsfans till attack mot firande turkar, och överöste dem med flaskor. Stenar och flaskor kastades också mot fönster som skyltade med turkiska flaggor. När poliser ingrep började de ilskna kroaterna kasta flaskor och andra föremål mot dem i stället.

I andra delar av den österrikiska huvudstaden var efterspelet till matchen mer fredligt om än högljutt. Turkiska supportrar ordnade parad längs en boulevard med bilar draperade med flaggor. Glada supportrar hängde ut genom bilfönstren eller klev ur för att dansa på gatan. (TT-AFP)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons