Brakförlust för Palmstaden

Visserligen var inledningen för Palmstaden på förhand svår och Malmö FBC var skyhöga seriefavoriter men det var ändå en djupt besviken Henrik Kronholm som konstaterade faktum efter hela 4–10 (1–2, 1–6, 2–2) i premiären.
Sport • Publicerad 21 september 2009
Det ville sig inte alls för Palmstaden mot Malmö i premiären och efter 1–6 lämnade Daniel Jönsson över målvaktssysslan till Daniel Harrysson. Malmö vann med 10–4.Foto:

TRELLEBORG.

– Pinsamt att förlora med så mycket och att släppa in tio mål. Visserligen låg vi ju under efter första perioden men jag tyckte ändå vi hade grepp om matchen då men, nej – det måste bli ordentlig skärpning, menar Henrik spontant nästan direkt efter slutsignalen.

Det är väl inte helt ovanligt att det lag som efterhand står som förlorare med stora siffror också tar ledningen i en match som denna och 1–0 kom redan efter 5.03. Ett väldigt fint anfall på vänsterkanten, där Joon Berggren spelade snett bakåt framför mål och där Fredrik Sjöstedt enkelt satte till med klubban.

Även om väl inte målet påverkade spelet i stort fortsatte Palmstaden att spela optimistiskt men det blev ändå gästerna som gjorde mål nummer två. 1–1 kom lite snopet efter 11.19, där Daniel Åkesson slog in bollen bakifrån och där Daniel Jönsson ”släppte” närmsta stolpen.

Det målet däremot gav Malmö rejäl tändning och endast 14 sekunder fram kom också 1–2 och som också blev ställningen efter första perioden. Väl inne i andra perioden fortsatte Malmö med anstormningen och målen föll i jämn ström och inte förrän vid hela 1–6 vaknade hemmalaget riktigt till liv igen. Då reducerade Henrik Kronhlm till 2–6 och det var i spel sex mot fem. Innan andra pausen hann Malmö med ytterligare två mål och alltså nesliga 2–8 inför slutet.

I första pausen var det kamp mellan kommunalrådet Ulf Bingsgård, fritidschefen Kent Sjövall och tidigare Altonalagledaren Anders Hansson – om vem som kunde göra flest mål från mittplan och det är möjligt att det var deras prestationer som orsakade Palmstadenraset i andra perioden. ”Att inte träffa en lada om man så står inne i den” stämde väl in på trion men efter mer än kvartens försök att träffa målet, stod Bingsgård som segrare.

Tredje perioden var minst sagt avslagen och det kändes som om Malmö slog av lite på takten och att man till sist också var nöjda med sex måls övervikt. Tvåmålsskyttarna Sjöstedt och Kronholm höjde sig över mängden och av de nygamla klarade sig Robin Liljegren bäst. Ingen av Daniel Jönsson eller Daniel Harrysson hade väl någon av sina bättre målvaktsdagar men ännu en gång; Malmö var riktigt, riktigt bra. Rakt igenom!

Efter första matchen mot övermäktigt motstånd måste man, så klart, vara ödmjuk i bedömningen av Palmstadenlaget men man kan konstatera – utan att fara med osanning – att flera i laget inte på långa vägar hinner med i det tempo det handlar om i dessa sammanhang. Åtminstone inte i det matchskick man befinner sig i nuläget men det blir väl bättre efter hand. Redan på fredag väntar Södra Dal på bortaplan och det blir ett möte mellan två revanschsugna lag. Södra Dal inledde med 2–5 mot Kalmar.