Annons

Bra spel " men noll poäng i Norrköping

Trelleborg spelade bra på Idrottsparken men förlorade på två fasta situationer. "Det var en rätt så hyfsad fotbollsmatch mot IFK, med bra spel de första 25 minuterna innan IFK kunde ta över och pressa tillbaka oss, förklarade TFF:s vikarierande coach Benny Mårtensson.
Sport • Publicerad 16 augusti 2005

Det var en väl så riktig analys för Trelleborg visade upp ett finurligt och vägvinnande anfallsspel med Jonas Bjurström som motor på mittfältet och bra kantspel av framför allt Jimmie Augustsson.

Bjurström hade ett bra skruvat skott på mål i 15:e minuten och Jimmie Augustsson sköt fri med målvakten just utanför i den 18:e.

Annons

Två minuter senare var det åter dags för cirkus Augustsson som skapade en ny giftig målchans med en genomskärare.

" Vi hade bestämt på förhand att vi skulle utnyttja oss av kanterna och spela mycket bollar på Jimmie Augustsson, sade Trelleborgs mycket duktige mittback Ivica Skiljo, för övrigt utsedd till bäste spelare i bortalaget. Efter 25 minuter var glada festen slut för TFF. Bjurström varnades i en av många närkamper med Andreas Alm och IFK kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Norrköpingslaget radade upp hela elva hörnor och frågan var egentligen bara när ledningsmålet skulle falla.

I 42:a minuten gick IFK:s högerback Anders Whass upp högst på en hörna och kunde nicka in ledningsmålet.

1"0 stod sig till halvtidsvilan och känslan var att Trelleborg borde vara belåtna med att det bara blev ett måls underläge.

" Vårt problem är att vi inte sätter våra chanser, jag tyckte att jag skulle haft mera boll, förklarade förre IFK:aren Jonas Bjurström, som ändå jobbade mycket och styrde spelet från sin mittfältsposition. I den andra halvleken vände spelet återigen och Trelleborg tog kommandot.

" Vi blev ängsliga i andra halvleken och hade för korta anfall. Dom hade några chanser, främst en vass nick utanför högra stolpen. Men när 2"0 kom efter frispark i 90:e minuten kändes det helskönt, berättade IFK:s tränare Tony Martinsson.

Trelleborg hade då gjort chansningen att flytta upp Ivica Skiljo på topp och spela med trebacklinje.

" Det var en chansning att flytta upp mig som antingen skulle ge oss 1"1 eller dom 2"0, sade Skiljo. Jonas Bjurström var naturligtvis inte glad efter matchen men hade synpunkter på sin återkomst till gamla hemmaarenan Idrottsparken.

" Det är en otrolig känsla att komma tillbaka till Parken. Det är nostalgi för mig efter fem år i IFK:s A-trupp.

Benny Mårtensson var inte alltför nedslagen utan jämförde med bottennappet mot Degerfors senast.

Annons

" Vi spelade mycket bättre i dag och nu är målsättningen att ta så många poäng som det går i fortsättningen och slå Väsby på söndag, summerade Benny Mårtensson.

Åke Bjurhamn

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons