Annons

Bra början för Starke

Det spelade mindre roll för grabbarna i BK Starke att seriebrottningen började en månad tidigare än vanligt – man visade direkt mot Bjuv att man vill tillhöra segerlagen i år. 23– 18 slutade matchen.
Sport • Publicerad 14 september 2007
Stilrent! Dennis Vollenweider verkar redan vara i praktslag och här bollar han med Bjuvs Frans Larsson. Dennis vann på fall och Starke vann lagmatchen. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Stilrent! Dennis Vollenweider verkar redan vara i praktslag och här bollar han med Bjuvs Frans Larsson. Dennis vann på fall och Starke vann lagmatchen. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Unge Robin Borglin inledde visserligen lagmatchen med att förlora men förlusten spelar mindre roll. Robin visade att han är ett ämne till brottare.

I andra matchen hade nog de flesta hoppats på en uppvisning av nye Niklas Lövkvist. Tyvärr blev det inget av med det – ingen vågade helt enkelt möta Niklas.

Annons

– Bjuv hade brottare i viktklassen men man ändrade om, så att ingen behövde möta Niklas, förklarar Jonny Borglin i Starkeledningen.

Walk over gav 5– 0 till Niklas och den första riktiga Starkesegern tog istället Kim Malmberg i 66 kg. Kim vann på teknisk överlägsenhet över Jacob Tillheden – som var helt chanslös.

Dennis Nilsson fick brottas i 70 kg, där han ersatte skadade Keith Malmberg. Dennis vägde lite lätt mot Viktor Halldén – som vann på teknisk överlägsenhet. I 74 kg har Starke Dennis Vollenweider och det ska bli intressant att se vem i hela serien som kommer att rå på honom. I går hette Dennis motståndare Frans Larsson och han var helt chanslös. Redan efter 43 sekunder hade Dennis placerat Frans skuldror i mattan.

Jonas Hellström vann på poäng efter tre perioder och segrade gjorde även Roger Andersson. Roger vann som vanligt på nacksving och denna gång passande, där fallet kom efter 0.58 och segern bärgades efter 1.04.

Per-Ola Svendsen förlorade något oväntat mot en helt okönd bulgar vid namn Artur Vagapov. En lyckad premiär alltså sammantaget för BK Starke och i dag är det Hököpinges tur att premiärbrottas. Man gör det hemma mot Malmö Tigers och den mest intressanta starten i hemmatrikån gör Martin Revesz.

Martin har alltså lämnat Altona – som han tillhört från barnsben och han ser fram emot en nytändning i Hököpinge:

– Ja, det ska bli riktigt kul och det känns faktiskt en smula nervöst. Det märks att Hököpinge är en större klubb och Kim (Holk) är jättebra som tränare, menar Martin inför premiären.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons