Annons

BP – om spelarna själva får välja

Brommapojkarna eller Örebro SK. TFF-spelarna kan fälla avgörandet och tränaren Conny Karlsson hade gärna sluppit situationen. Mittbacken Yousef Fakhro hymlar inte. "Jag vill ha upp BP", säger han.
Sport • Publicerad 14 oktober 2006

Seger mot Örebro och förlust mot Brommapojkarna.

Eller tvärtom.

Annons

Inför de två avslutande omgångarna är TFF i allra högsta grad en aktiv part ifråga om vilket lag som ska ta den andra direktplatsen till allsvenskan och vilket lag som får kvala.

– I en perfekt värld hade jag hellre sett att vi hade fått möta lag som varit klara för säsongen. Risken är att vi vinner en match och förlorar en och då blir det en massa snack, säger Conny Karlsson.

Helst av allt vill TFF avsluta med två segrar.

Men då allt talar för att bara ett lag åker ur allsvenskan nästa år, vilket TA-sporten avslöjade i mitten av förra veckan, kan det vara bättre att få med sig Brommapojkarna än Örebro.

Mittbacken Yousef Fakhro är inne på de tankebanorna.

Vilket lag vill du ska följa med upp till allsvenskan?

– Brommapojkarna. Jag tror att Örebro hårdsatsar om laget går upp. Även om vi inte tänkt att slåss i botten av allsvenskan nästa år så är ju BP en mindre klubb, säger Yousef och påpekar att BP aldrig spelat i allsvenskan.

Så då vinner ni mot Örebro på söndag och får stryk mot Brommapojkarna?

– Nej! De bästa lagen ska gå upp. Vi vill komma till allsvenskan med extra stort självförtroende och det får vi om vi vinner de här toppmatcherna

Mittbackskollegan Linus Malmqvist är inne på samma linje.

Annons

Vilket lag vill du ska följa med upp till allsvenskan?

– Båda! Det är en svår fråga att svara på. BP kanske har mindre förutsättningar så på så vis är det kanske bättre för oss. Men det vet man aldrig.

Frågan har inte diskuterats internt och som sagt; det bästa är nog att vinna både mot Örebro och mot Brommapojkarna.

– Det handlar omtvå av seriens bästa lag och vi vill verkligen visa att vi är bäst i serien, säger Charles Anderson.

– Vi vill sluta med glädje och det är bra att sluta säsongen som vinnare. Conny Karlsson erkänner att han troligen hade matchat spelare som fått lite speltid om det handlat om betydelselösa matcher.

– Den situation vi står inför ger oss inte råd att testa. Det kan vi absolut inte göra, även om det inte är självklart vilken elva som är den bästa, säger Conny Karlsson som hoppas att det faktum att matchen direktsänds i tv innebär en extra krydda.

– Vi kan inte hitta på någon extra motivationshistoria. Inför Ljungskile sa vi att vi ville vinna serien, nu har vi klarat det. Nu handlar det mer om tävlingsinstinkt. Vi vill visa upp oss, säger Conny Karlsson.

Efter fredagens träningspass visade Yousef Fakhros uttalande att TFF verkligen vill vinna på söndag.

– Vi ska förstöra Örebros drömmar.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons