Annons

Boxning: Clair föll mot svenske mästaren

Höllvikens Ronnie Clair mötte svenske mästaren i lätt tungvikt, Said El Tahan från Lund i Sydsvenska Mästerskapen som avgörs i Blekinge och där tog det stopp för Höllvikenboxaren.
Sport • Publicerad 10 februari 2002

- Said El Tahan är snabb som bara den och Ronnie kom inte underfund med honom i första ronden, han fick faktiskt ta två räkningar. Sedan låg han efter poängmässigt och kunde inte komma i kapp, berättar Höllvikentränaren Christer Ekberg. - Det var en fin match som innehöll mycket och nu har Ronnie mött både svenske och danske mästaren. Om ett år, när Clair har en 50 matcher och är 25 år, då kommer han att ha en verklig chans. - Han har aldrig varit i golvet, det är en jäkla tåga i honom, tillägger Ekberg. Linus Nilsson - också han Höllvikens BK - gick i juniorernas lätta tungviktsklass och även han förlorade, där helsingborgaren Bourhan Brahimi vann på poäng. Efter 20 magra år fick BK Amatör under söndagen en ny sydsvensk mästare i Rastgar Ismaeeli - som vann finalen över Ted Holgersson från arrangerande BK Revansch i Sölvesborg. Rastgar vann på knock out i den första ronden och imponerade stort. Till Rastgars guld skall läggas silver för Caroline Josefsson och Anette Rosengren.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons