Annons

Boxartjejer höll stilen i Hamburg

Höllvikens boxare fanns representerade på tre fronter helgen som gick. I Hamburg stred Patricia Berghult och Nina Jelic framgångsrikt för klubbens ära när de vann sina matcher i Girls Box Cup.
Sport • Publicerad 4 mars 2010
Foto: 
Nina Jelic och Patricia Berghult vann sina drabbningar mot internationellt motstånd i Hamburg.Foto: 

HÖLLVIKEN. 100 boxare från sex nationer fanns på plats i elitturneringen i Hamburg. Dessvärre blev det bara en match var för Patricia Berghult och Nina Jelic. Detta berodde dock inte på uteblivna framgångar utan på bristen på motståndare.

I 60 kg ungdom besegrade 15-åriga Patricia Berghult Larisa Mischnan från Tyskland efter att domaren brutit matchen i början av tredje ronden då tyskan åkt på sin andra räkning.

Annons

– Patricia boxades taktiskt, låg på distans och kontrade ut sin motståndare. Efter en klockren höger i andra ronden blev det en första räkning. Sen avgjorde hon med en perfekt höger uppercut, berättar tränaren Ken Kvist.

I seniorklassen, 64 kg, vann 18-åriga Nina Jelic sin match över hemmaboxaren Jessica Lory med klara 19–7 i slagräkning.

– Nina fick ut sin boxning och gjorde allt rätt. Hon malde ner henne, en riktig arbetsseger, säger Ken Kvist.

Höllvikentränaren gladdes åt bra prestationer och konstaterade att svenska damboxare överlag ligger något före tyskorna.

– Men vi får inte sakta ner, Tyskland är en stor boxningsnation, tillägger han.

I Stockholm frångick inte Rasmus Henriksson sin vana att vinna de tävlingar han ställer upp i. Den här gången handlade det om Rinkeby Box Cup där han hemförde 75 kg i diplomklassen.

För storebror Hampus Henriksson blev det förlust efter en tuff match mot hemmaboxaren Sahand Tavakoli med domarsiffrorna 1–2 i 75 kg ungdom. Hampus kunde i alla fall trösta sig med att bli uttagen till landslagsläger med ungdomslandslaget.

Hemma på Söderslätt handlade det om diplomboxning där 14-åringarna Elin Hultstrand och Jelena Jelic vann sina matcher. Jelena Jelic blev även utsedd till bästa diplomboxare vid Sydsvenska mästerskapen nyligen.

Johan Silfversten Bergman
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons