Annons

Bowlingen lockar med prispengar

Sport • Publicerad 28 oktober 2006

Det finns stora pengar i bowlingen men då handlar det oftast om USA. I Sverige finns det en och annan turnering med hyfsat stora prissummor men på det lokala planet hör det till undantagen.

– I fjor siktade vi in oss på 100 deltagare men det blev 119 och därför var vi väldigt optimistiska inför årets tävling, inleder Daniel Nilsson, sportchef i Borgen och han fortsätter:

Annons

– Därför är vi istället lite besvikna inför helgens kvalstart. Hittills är bara ungefär 65 anmälda men då går det att anmäla sig även under veckan som följer.

Ica Maxi Tournament har 42 000 kronor i prispotten, där 15 000 kronor går till segraren. Tvåan får 7 500 kronor, trean 3 500 och fyran 1 500 kronor. Det finns prispengar ända ner till och med 26:e plats.

Kvalspelet inleds alltså i helgen – med start i dag klockan 11.10. Det fortsätter i morgon med två pass. Klockan 9 och 11.10.

– Vi hoppas, som sagt, på en massa sena anmälningar och kvalspelet fortästter nästa fredag och lördag. Finalen spelas nästa söndag, avrundar Daniel Nilsson.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons