Annons

Bottennapp på bottenplan

TFF föll tungt mot Brommapojkarna på Vångavallen. Spelet var så mediokert att spelarna öppet skämdes efter matchen. Att BP slog in segermålet till 0–1 i den fjärde tilläggsminuten, kändes nästan som en typisk upplösning på eländet för TFF.
Sport • Publicerad 19 april 2010
Marcus Pode deppar.
Marcus Pode deppar.Foto: 
Fredrik Jensen tvingades utgå efter en lårskada.
Fredrik Jensen tvingades utgå efter en lårskada.Foto: 

TRELLEBORG. – Jag skäms absolut och tycker till och med att det är pinsamt att folk betalat för att se oss spela så här. Jag vet heller inte om jag någonsin känt så här efter en match som nu. Det var som om hela laget drabbades av en total kollaps.

Så ärlig är Kristian Haynes direkt efter matchen, när han bedrövad försöker finna en gångbar analys till den genomklappning – jämfört med kämpainsatsen senast i segermatchen mot Göteborg – som alltså verkade gälla hela TFF i går.

Annons

– Märkligt också när vi vet om vad som gäller i allsvenskan, när det är så jämnt mellan lagen som det är nu. Klarar vi inte att hålla fokus i 90 minuter, då åker vi också dit, fortsätter Kristian som har mer att komma med:

– Inför BP-matchen tydde allt på en fortsättning efter matchen mot IFK Göteborg, och så blir det precis raka motsatsen.

När BP-målet kom var det som om hela Vångavallen – bortsett från BP-truppen – nästan försattes i chocktillstånd. En och annan lämnade omedelbart sin plats på läktaren och begav sig därifrån .

I TFF-lägret låste Tom Prahl in sig i ledarrummet direkt efter matchen. Självklart djupt besviken och därmed fick också Alf Westerberg ta konsekvenserna vid presskonferensen.

– Första halvlek var allt annat än bra. Det verkade som om alla fastnat i något slags tillstånd efter Göteborgsmatchen. Vi blev till ett långt lag där lagdelarna inte håller samman. Det ena misstaget avlöste det andra.

Det var precis som om det gått troll i allt vad TFF-arna företog sig och i princip allt blev till ett riktigt bottennapp. Passningar rakt upp på läktaren. Bollmottagningarna var som om bollen var förgiftad och planen var urusel. Men BP-spelarna klarade att bemästra underlaget långt, långt bättre än TFF-arna och gästernas passningsspel var vida överlägset.

Närmast mål i första halvlek kom också BP när Gabriel Petrovic slog bollen i Fredrik Perssons högra stolpe efter en halvtimmes spel.

– De 15-20 första minuterna i andra halvlek visar vi den del av spelet där vi bör ligga och vi skaffar oss också möjligheter att avgöra. När inget lyckades satt man ändå till sist och trodde på en poäng och därför blev det ju ett extra chockartat slut, avrundar Alf Westerberg.

Möjligheterna Alf pekar på är i första hand dessa:

Magnus Andersson kommer igenom och helt fri skjuter han strax utanför Kristoffer Nordfeldts vänstra stolpe.

Annons

Andreas Drugge får ett halvt friläge till vänster och i andraläget drar Dennis Melander på för allt han kan men bollen går strax utanför målet.

Långt efter den positiva TFF-perioden skapades sedan det tredje riktiga målläget och det var i den ordinarie slutminuten, där Magnus Andersson åter igen kommer fram i fritt läge. Han får en perfekt passning av Fredrik Jensen och är fri i mitten men skjuter över målet.

– Vid första chansen försöker jag placera bollen men den går precis utanför och i andra situationen blir jag stressad av en försvarare och tyvärr var det en sådan dag, förklarar Magnus Andersson.

Nicolinn Nilsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons