Annons

Bottennapp för Gif

Höllvikens Gif bildades 1933 men inte förrän 1938 togs fotbollen upp på programmet. Tidigare var det gymnastik som gällde. Första matchen gick mot Stora Hammar och det blev förlust med 1– 7.
Sport • Publicerad 3 juni 2007

I lördags blev det en liknande förlust och 0– 7 (0– 1) hemma mot Helsingborgs Södra var ett så anmärkningsvärt resultat, att det inte bara kan passera som ett vanligt matchreferat. Dessutom handlar det ju om så pass högt upp i seriehierarkin som division två. Det gör att vi tittat lite tillbaka i Gif:s historia:

Även om man alltså spelat fotboll i föreningen i snart jämna 70 år är det dock mycket sällan som det noterats "stora siffror".

Annons

– Det är glömt för länge sedan men jag kan dra mig till minnes att vi föll mot Olympic på Sporgenfris grusplan med 2– 10 en gång. Då handlade det dock om division sex och det måste ha varit någon gång 1964 eller 1965, informerar Arne Ekstrand.

Arne Ekstrand klingar nostalgiskt legendariskt, när det gäller fotboll och Hällvikens Gif. Oftast som väldigt stabil stopper eller från början; centerhalv, dominerade han i de flesta av cirka 800 A-lagsmatcher för Gif. Under tre decennier!

– 0– 7 är ju alldeles för stora siffror så högt upp som i division två. Jag gick in på text-tv och såg resultatet och jag höll på att sätta mig ned, fortsätter Arne.

Bertil Nordh är ett annat smått legendariskt namn i Höllvikens Gif:s historia. Bertil satt bland annat som ordförande mellan åren 1988– 96.

– Jag har det mesta uppskrivet här och om du väntar, ska jag titta i statistiken, inleder Bertil och han har full kontroll på resultaten tillbaka i Gif-historian:

– Någon förlust med så stora siffror kan jag inte hitta men några resultat kommer jag dessutom ihåg. I division tre vann vi borta mot Svedala med 7– 0 1996 och med samma siffror i samma division året efter hemma mot Husie.

Efter ytterligare någon sekunds betänketid, kommer Bertil med ytterligare stoff:

– 1999 – då låg vi också i division två – vann vi med hela 8– 3 i en cupmatch mot Olympic. Om matchen i lördags är inte så mycket att orda. Ja, förutom att det endast stod 0– 1 i pausen och att matchen hade en femmålsskytt!

Det handlar om Johan Isgren och det som förmodligen smärtar mest i hemmaledningen är det faktum, att Johan ju spelade med Gif i fjor.

Mats Lindgren – lagledare i Gif bakom huvudtränaren Mirre Gimtell – kommer först med en kort analys efter matchen:

Annons

– Vi inledde bra men Helsingborg fick ändå 0– 1. I början av andra halvlek blev Erik Engqvist frilägesutvisad. Det bidrog, så klart, till att målen ramlade in med jämna mellanrum efter pausen men Johan (Isgren) fick ju alldeles för fria tyglar. Mirre Gimtell kommer med ett tillägg:

– De stora siffrorna kan vi inte prata bort men 0– 1 kommer väldigt olägligt. Först har vi ett skott som hamnar på mållinjen och på försvarsrensningen får Helsingborg ett kontringsläge och gör 0– 1. Spelmässigt håller vi också jämna steg hela första halvlek. Efter Eriks utvisning tappar försvaret helt och det blir till sist en kollektiv kollaps.

I nästa omgång väntar Sölvesborg borta. Ett lag som man i Höllvikens Gif kanske ändå räknar med att ha efter sig i sluttabellen.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons