Bortaspöket inte borta

Bortaspöket lever och mår väl. Men med bättre markering på fasta situationer hade TFF skrämt det på flykten. "Vi agerar förfärligt dåligt på två fasta situationer och det är det som avgör", säger TFF-tränaren Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 4 juli 2005

Spelmässigt var förlusten borta mot Öster ett fall framåt för TFF. Det skapades chanser och med lite tur hade det blivit minst en poäng. Men på resultattavlan finns inga "hade" och "om" och där stod dessvärre 3"2 till Öster när domaren Keijo Hyvärinen blåste av matchen.

– Det ser i alla fall bätre och bätre ut. Det är ett ungt lag som hela tiden spelar till sig erfarenhet, säger Conny Karlsson.

TFF fick en mardrömsstart på matchen. I den sjunde minuten skarvade Österanfallaren Marcus Jonsson vidare en frispark till Fredrik Bild som stod helt ren några meter utanför Richard Richardssons vänstra stolpe. Skottet var distinkt och välplacerat och betydde 1"0 till Öster.

Var det en variant, Fredrik Bild?

" Att den skulle nickas på det sättet till mig var inte intränat men att jag ska stå där, det var bestämt. Jag hade gott om tid på mig.

TFF jobbade sig in i matchen och i den 14:e minuten missade Patrik Redo ett friläge. Det var Stephen Ademolu som stod för en mästerlig framspelning och comebackande Ademolu var lysande i första halvlek. Det dröjde inte heller länge innan han hamnade i målprotokollet. I den 29:e minuten tog han ner ett inlägg från Jimmie Augustsson på bröstet, lurade därmed sin försvarare och drog in kvitteringen med sin vänsterfot. Ett klassmål.

" Stephen var riktigt bra, säger Conny Karlsson och frågan är väl nu hur länge TFF får behålla sin spjutspets.

– Jag har ingen aning, säger Conny.

13 minuter in på andra halvlek fick en Österspelare återigen stå helt omarkerad i samband med en fast situation. Efter en skarvnick av Peter Sedunov kunde Pär Cederqvist lätt nicka in 2"1.

" Vi agerar förfärligt dåligt på två fasta situationer och det är det som avgör. Vi bommar i duellerna och knallbommar i markeringen. Vi har nickstarka spelare och det här ska de kunna göra bättre. Det går inte att släppa in såna här mål om man vill vinna på den här nivån, säger Conny Karlsson.

Och som om inte det räckte var det TFF-misstag som bäddade även för avgörande 3"1 i den 85:e minuten.

" Det kommer en långboll som jag normalt ska få bort men jag gör en missbedömning, säger Ivo Skiljo som sedan bara kunde se på när Pär Cederqvist gjorde sitt andra mål.

Richard Richardsson var inte heller helt rätt ute " möjligen som en följd av Skiljos miss. TFF hade i det läget gått ner på trebackslinje. Jonas Bjurström fastställde sedan slutresultatet till 3"2 med matchens sista spark.

Positivt för TFF:s del är att Stephen Ademolu är tillbaka. Även om han mattades i andra halvlek hann han visa att han ensam lyfter lagets anfallsspel.

" Det kändes okej i första halvlek. Det var väl några saker jag kunde ha gjort bättre och andra halvlek vet jag inte vart den tog vägen, säger den ödmjuke kanadensaren som tackade framspelade Jimmie Augustsson för sitt vackra mål.

" Jaså, var det vackert? Det är inte så lätt att veta när man är mitt uppe i det.

Ademolu har kopplats ihop med Gif Sundsvall och han smickras av transferryktena.

" Det är alltid bra att spela i den högsta divisionen och jag skulle känna mig hedrad om det fanns ett intresse. Men jag vet inget och jag trivs i Trelleborg, det är fridfullt där och det gillar jag.

Jonas Gustafsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.