Annons

Borta blev som hemma för TFF

TFF hade spelet men Falkenberg vann matchen. Det var i korthet vad som hände på Falkenbergs IP på söndagen. - Seriens bästa lag. En tabell ljuger aldrig, säger Falkenbergs tränare Örjan Glans direkt efter matchen med adress till de båda TFF-tränarna.
Sport • Publicerad 4 augusti 2003

En klyscha, visst, men ord ack så viktiga att ha med sig för TFF som nu inte har gjort mål på 180 minuter - men som alltjämt leder serien. Och även om inte kanonchanserna stod som spön i backen mot Falkenberg så bjöd TFF ändå på en snabb och rörlig fotboll med ett finurligt passningsspel. Det är i straffområdet "spetsen" saknas, som Anders Grimberg uttrycker det. Hans och Ulf Larssons motdrag i går blev att i halvtid sätta in Mats Lilienberg på Kenneth Gustavssons bekostnad. Jens Sloth tog då steget ner på mittfältet. - Vi tog oss in bra i straffområdet och vi hade kunnat leda i halvtid. Kenneth var inte alls dålig, tvärtom, men vi satte in Mats i andra med förhoppningen om att tillfället skulle uppenbara sig för honom men så blev det inte tyvärr, säger en mycket besviken Anders Grimberg. - Det finns förluster som svider så in i helvete och det här är en sådan. Vi är det bättre laget i dag, säger han. Tyvärr för de blåvita slutade pressen så som den kan göra mot kontringsspelande lag, med ett mål i baken. Det var hemmalagets Ola Sandqvist som i den 78:e minuten lyckades få in bollen till Falkenbergs bäste, Daniel Alexandersson, som fällde ut en tå mellan straffpunkten och mållinjen. Fredrik Persson chanslös. Innan bollen nådde mål passerade den i tur och ordning Thomas Magnusson, Peter Abelsson och Mattias Kronvall. - Den går mellan benen på Thomas, "Abel" når den inte och jag tror att den går under mig, säger Mattias Kronvall. Falkenberg hade hela tiden gott om folk på rätt sida bollen och blev inte mindre defensiva efter ledningsmålet. Trots det hade det kunnat bli en poäng med hem. Jonas Nilsson hade ett skott i insidan av stolpen. - Den touchade målvaktens arm, berättar han. Falkenbergs burväktare Tommy Karlsson gjorde en strålande insats. TFF har vunnit sju av nio matcher på bortaplan och tidigt i matchen i går skanderade den tillresta klacken: "Hemmaplan! Hemmaplan!" Möjligen ett misstag. Falkenberg spelade nämligen som ett bortalag efter det. - Ja, än en gång möter vi ett lag med ett väldigt lågt försvarsspel, säger Anders Grimberg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons