Annons

Borgenbowlare åkte berg- och dalbana

Först övertygande 14–6 borta mot serieledaren. Därefter en rejäl käftsmäll i Olofström – 2–18. När lördagen var över var det ändå nöjda miner i BK Borgen.
– Två poäng borta är bra, det är bara att titta hur det är, det är inte många lag som vinner borta i dag, säger lagledaren Kennet Nilsson.
Sport • Publicerad 10 oktober 2010

BK Femtionian från Hässleholm ledde sydallsvenskan i bowling före Borgens besök på lördagsförmiddagen. Hemmalaget kopplade grepp med 4–1 i första serieomgången.

Sedan vaknade Trelleborgslaget, gjorde 4–1 i omgången därpå och spelade sedan bara bättre och bättre vilket kulminerade i 1833 poäng i sista serieomgången.

Annons

6 743 i kägelpoäng totalt är imponerande på bortabanor. Martin Malmberg stod för 908 poäng, Leif Nilsson för 886 och Emil Wohlin för 877 poäng.

Segerruset varade till eftermiddagen och kom då av sig snabbt. Olofström öppnade med två gånger 5–0 i de två första serierna och hade därmed redan satt punkt för tillställningen.

6 189 kägelpoäng räckte inte alls mot ett starkt hemmalag. Lagledaren Kennet Nilsson kunde inte på rak arm minnas när hans Borgen tidigare förlorat med 2–18.

– Vi kom ner på jorden. Men Olofström är bra, alla deras spelare gjorde över 800 poäng. De har fått starka nyförvärv. Det är inte många lag som kommer att ta poäng i deras hall, klargjorde han.

Poängbäst mot Olofström var Emil Wohlin med 859.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons