Annons

Borgen utslaget direkt

BK Borgen inledde kvalspelet till elitserien via dubbelmötet med Örta IF, från Sandviken och kvalsamlingen skedde i Västervik. Efter två raka förluster var det roliga slut för trelleborgarnas del.
Sport • Publicerad 19 april 2010

TRELLEBORG. Det visade sig ganska snabbt att underlaget inte alls passade Borgenspelarna och så här säger lagledaren, Kenneth Nilsson, efter matcherna:

– Vi hittade inte rätt på banan. Det var väldigt svårspelat och de banförhållanden som rådde passade åtminstone inte vårt spel.

Annons

Första matchen blev till nästan en mardröm och norrlänningarna drog ifrån via 4–1, 9–1, 13–2 fram till slutresultatet 16–4. Även poängen visar på stor överlägsenhet efter 6235–5888.

– I andra matchen ligger vi visserligen under med 1–4 och 2–8 men sedan går det bara bättre och bättre och efter 6–9 är vi uppe och nosar på ledningen. Vi vinner sista serien med 3–2 men förlorade ändå med 9–11. Hade vi lyckats vinna matchen är jag säker på att vi också hade vunnit en avgörande och vi var ordentligt inne i det mot slutet, summerar Kenneth Nilsson.

Det enda individuella, värt att notera enligt Kenneth, är Emil Wohlin – som nådde 815 och 866, Ulf Ahlström – som fick ihop 806 i första matchen samt Rickard Nilsson – som hade 832 poäng i andra matchen.

Därmed är säsongen slut för Borgens del och för Örta IF gäller nu fortsatt kvalspel i Jönköping, där nästa kvalsamling sker på lördag och match mot Mariestad.

Sigge Hansson
Sigge hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons