Borgen på väg vinna serien

BK Borgen tog två viktiga bortasegrar i helgen. "Nu ska det till en total kollaps om vi ska missa kvalserien", säger Emil Wohlin.
Sport • Publicerad 23 oktober 2005

12"8 mot Elbogen/N6 och 15"5 mot Thule innebär att Borgen tog ännu ett steg närmare kvalserien.

– Nu ska det till en total kollaps för att vi ska missa kvalserien. En psykisk kollaps av samtliga åtta spelare, säger spelaren Emil Wohlin.

Det mesta talar även för att Borgen tar hem söderettan då laget har tre hemmamatcher kvar. – Jag tror att vi vinner serien. Det betyder ingenting för kvalserien, men det är alltid något extra att vinna en serie, säger Emil Wohlin.

Till kvalserien bör dock borta spelet höjas ett par snäpp.

Helgens matcher bjöd inte på något större spel men Borgen hade matcherna under kontroll.

Efter tre serier var trelleborgarna i ledning med 10"5 inför sista omgången och då behövdes endast en seger till. Slagpoängen mot Elbogen blev 6 090"5 955 och bästa spelare var Martin Malmberg (849), Ulf Ahlström (830) och Rolf Hallberg (800).

Poängsumman mot Thule blev 6 254"5 910 med Rolf Hallberg (853), Martin Malmberg (813), André Lindqvist (804), Richard Nilsson och Ulf Ahlström (båda 800).

Nu väntar tre veckors uppehåll och i väntan på serieavslutningen ska stortävlingen Maxi tournament avgöras i Söderslättshallen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.