Borgen kvalföll i år igen

För ett år sedan kvalade BK Borgen sig ur allsvenskan efter förlust i Staffanstorp. I år misslyckades laget igen efter kvalfall i – Staffanstorp. "Där vill vi inte spela igen", säger Daniel Nilsson.
Sport • Publicerad 14 april 2008

På BK Borgens hemsida står att läsa:

"Borgen tillbaka till allsvenskan. Återtåget" och så en nedräkning som på söndagen var nere i fem dagar.

Men Borgen får vänta ett år till innan återtåget anlänt allsvenskan.

Malmölaget Mamba blev för svårt i en mycket spännande match som avgjordes efter en extraserie.

- Inte så mycket att analysera. Mamba var bättre i den serien. Vi gör två riktigt bra matcher och sedan är det tillfälligheter som avgör, säger Daniel Nilsson i Borgens lagledning. 13-7 till Borgen i den första matchen med slagpoängen 6 642 mot 6 421. Martin Malmberg bäste trelleborgare med sina 938 poäng.

Den andra matchen slutade 8-11 och slagpoängen jämna 6 743 mot 6 766. Emil Wohlin nådde hela 954 poäng och Ulf Ahlström 909.

Avgörande skiljeserien blev en rysare och slutade 2-3, 1 644 mot 1 692 i slagpoäng.

- De spelade bra men hade också ett jäkla flyt. Det är närmast sorg nu och vi är minst lika arga som i fjol. Men vi kommer igen. Solen går upp i morgon också, lovar Daniel Nilsson.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.