Annons

Borgen klara för allsvenskan

Kvalmiss mot Mamba i fjol. Kvalsuccé mot Mamba i år. BK Borgen har åter allsvensk status. ”Det är där vi hör hemma”, säger Ulf Ahlström.
Sport • Publicerad 27 april 2009
BK Borgen fixade den allsvenska biljetten efter storspel mot Mamba. Med sig till kvalorten Höör hade laget en busslast supportrar. Foto: Pelle Nilsson
BK Borgen fixade den allsvenska biljetten efter storspel mot Mamba. Med sig till kvalorten Höör hade laget en busslast supportrar. Foto: Pelle NilssonFoto: 

Malmöklubben Mamba hade inget att sätta emot trelleborgarna som vann första kvalmatchen efter storspel. Hela 14–6 och 6 825 i slagpoäng, varav höga 1 882 i fjärde serien. Där var Ulf Ahlström nära drömresultatet 300 poäng, men han stannade vid elva raka strikar och 299 poäng.

– Sexans kägla stod och skrattade åt en. Det var förargligt, men det är klart att pulsen ökar. Jag fick väl gummiarm, men med lite tur kunde det blivit ännu en strike trots att jag inte slog den tillräckligt bra, säger Ulf Ahlström som slagit en 300-serie i sitt liv i tävlingssammanhang – 1993.

Annons

1 882 poäng för Borgen fick lagets sportchef att jubla.

– Vår bästa serie någonsin på bortaplan, hävdar Daniel Nilsson som trots det fina spelet var nervös som en av 20-talet Borgensupportrar på åskådarplats i Höör under lördagen.

– Det var spännande, det var så att man skakade hela tiden.

Andra kvalmatchen slutade med att Rolf Hallberg satte en dubbel i sista rutan för seger och ointagliga

10–5. Därmed var kvalet över: Borgen till allsvenskan, Mamba ur densamma.

– Vi firade med middag på "Lyktan", sedan drog vi till klubblokalen där vi festade natten lång, säger Daniel Nilsson.

Först serieseger, därefter klar kvalseger – Borgen har visat sig starkt. Men laget ska bli än bättre och det krävs om laget ska lyckas med målsättningen att stanna i allsvenskan och helst kvala till elitserien.

Förstärkningar är klara i form av unga talanger från BK Syd, som lägger ner sin verksamhet. Pontus Hansson, Jonas Edvardsson och Rasmus Malmgren är trion som ansluter från Syd.

– Vi håller på med lite nyförvärv, men det är inte lätt. Team Malmoe gick upp in elitserien så nu har Malmö två lag i elitserien och två lag i allsvenskan. Vi hoppas på Mikael Ljung som spelat med Pergamon och som nu flyttat ner igen. Det roliga är att vi frånsett Kurt Söderholm från Ystad bara har trelleborgare i laget, säger Daniel Nilsson.

Enligt Daniel blir Göta (Helsingborg) och Albatross (Kristianstad) tunga favoriter i allsvenskan. Kulladal F, Bulltofta och Olofström blir Borgens konkurrenter om den sista kvalplatsen uppåt.

– Det är roligare att spela i allsvenskan, att möta riktigt bra lag. Det lyfter ens eget spel också, säger Ulf Ahlström.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons