Annons

Borgen föll dubbelt

Borgen inledde sin allsvenska comeback med dubbla förluster. Team Clan vann med 11–9 och Växjö slog trelleborgarna med 15–5.
Sport • Publicerad 7 september 2009

TRELLEBORG. – Mot Clan ledde vi hela tiden och hade 8–7 inför sista. Då plötsligt höjde sig Clan och slog till med en 1 700-poängare, från att ha legat på 1 500 poäng, säger lagledaren Kenneth Nilsson som hade svårt att tro att förlusten ägt rum.

– Det kändes hela tiden som att vi skulle ta det. 9–11 är inte skönt att förlora med.

Annons

Team Clan från Nässjö är normalt ett starkt hemmalag och Borgen var alltså nära en fin skalp i säsongspremiären, men efter den första serieomgången som de vann med 4–1 förlorade man sedan samtliga. Slagpoängen var jämna 6 288 för Clan och 6 130 för Borgen. Leif Nilsson var bäst med sina 872 poäng.

Mot Växjö var Borgen helt utan chans även om Kenneth Nilsson trodde på en seger i den andra omgången.

– Jag hade nästan räknat in 4–1 till oss, men så vände det i de sista rutorna. Vi spelade jättebra, hade 6 549 poäng vilket är riktigt bra på bortaplan. Men det är hopplöst när motståndarna har 6 803.

Patrik Karlsson var bäste Borgenspelare med imponerande 892 poäng.

På lördag fortsätter seriespelet då favoriten Göta från Helsingborg kommer till Trelleborg.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons