Annons

Bönnemark till Myresjö

Magnus Bönnemark lämnar Malmö FF och går till Myresjö IF. "Det verkar vara ett jättebra gäng", säger 20-åringen som är fostrad i IFK Trelleborg.
Sport • Publicerad 1 mars 2005

För två år sedan lämnade Magnus Bönnemark IFK Trelleborg för Malmö FF. Det var den då nytillträdde tipselittränaren i MFF, Alf Westerberg, som lockade över talangen.

Två år senare står det klart att det inte blev något A-lagskontrakt med MFF " i stället blir det spel med Myresjö i division två.

Annons

– Förmodligen blir det ett kontrakt över två år. Egentligen är jag mer intresserad av att skriva ett kontrakt på ett plus ett år, vilket är bättre om jag inte skulle trivas.

Vad säger du om tiden i MFF?

– En lärorik period. Jag har fått träna med A-laget och spelat matcher med B-laget. Jag har spelat med riktigt duktiga spelare. Jag har utvecklat allt i mitt spel.

Varför blev det Myresjö?

– Jag blev erbjuden jobb " ska jobba på Trelleborg wheel system i Sävsjö " och jag vill spela på minst division två-nivå. Jag tränade med laget för någon vecka sedan och det verkar vara ett jättebra gäng, säger Magnus Bönnemark som i helgen spelade sin första match med laget " 3"0 mot Ljungby. Myresjö är samma klubb som TFF:s nyförvärv Alexander Steen spelade i förra säsongen. Magnus är värvad som ersättare för "Alex".

Magnus Bönnemark är förvånad att TFF inte hört av sig.

– Jag har inte hört någonting och det tycker jag är lite dåligt. Freddy Borg gick till Öster (från Höllviken) och Joakim Moberg till IFK Malmö (från MFF, tidigare i Anderslöv). Jag vet inte hur TFF tänker.

Lasse Larsson, TFF:s sportchef, förklarar tankegångarna i "fallet" Bönnemark.

– Vi har haft ögonen på Magnus men anser inte att han är en spelare för startelvan i superettan. Vi letar efter spelare som håller en kaliber till.

För trelleborgaren blir det alltså Småland de närmaste åren.

Annons

– Det är ett stort steg att flytta hemifrån och ta hand om sig själv.

Hur ser du på din fotbollsframtid?

– Jag får ta det steg för steg. Efter åren i Myresjö så vill jag komma upp i divisionerna.

Martin Falkenby

Fotboll TRELLEBORG
Fotboll TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons