Annons

Boldt ska bomma igen i toppmötet

IFK:s succémålvakt Claus Boldt, 36, har fyllt luckan efter Emil Ljungman. Och själv menar han att han kan bli ännu bättre. På söndag är det toppmöte i södertvåan.
Sport • Publicerad 21 november 2003

Ettan i division 2 södra, IFK Trelleborg med 14 poäng, tar emot tvåan Hästö, 13 poäng. I IFK:s mål står, som vanligt den här säsongen, Claus Boldt. Dansken kom som ersättare för Emil Ljungman som stack till H 43. Ingen avundsvärd uppgift men Boldt har gjort succé. Glädjande för IFK är dessutom att Claus Boldt själv räknar med att det kommer att gå ännu bättre framöver. - Jag kommer att bli bättre i takt med att jag och försvaret lär känna varandra bättre. Särskilt när vi spelar 6-0 som vi gör har det stor betydelse, säger han. Han är imponerad av bredden i den klubb han kommit till. - Ett bra lag. Vi har två bra spelare på alla platser. Något som måste förbättras? - Vi förbättrar ständigt det vi tränar på, som försvarsspelet. Men kontringsspelet måste bli bättre och sedan måste vi ha mer tålamod i anfallsspelet. Claus Boldts meritlista är imponerande för att gälla en spelare i division 2. Åtta säsonger i högsta serien i Danmark och nästan lika många i serien under. Lägg därtill tre år som spelande tränare (Randers 1997-1999). Tanken med att spela i IFK Trelleborg var att kunna kombinera jobbet på skatteministeriet i Köpenhamn med handboll. Detta utan att behöva träna för mycket och för ofta, det förklarade Claus Boldt för Allehanda i samband med säsongsstarten. Hittills har det gått bra. Den här veckan har Boldt, som bor i Amager, tränat tre pass med IFK. - Det går bra. Jag har flextid på jobbet, säger han och skrattar. Då ligger du väl ordentligt på minus på flexen vid det här laget? - Nej då, jag börjar tidigt i stället. Min flickvän börjar också vid sju så det går bra. Hur länge ska du spela handboll? - När den här säsongen är slut är det nog över. Även om det skulle vara roligt att fortsätta om vi gick upp i division 1. Men då blev det nog ännu mindre tid till jobbet.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons