Boldt bäst när IFK vann

Efter tre raka förluster vände IFK trenden. Bromölla besegrades med 24-18 hemma i Söderslättshallen och mannen i matchen var IFK-målisen Claus Boldt som räddade 27 skott.
Sport • Publicerad 6 januari 2004

Efter tre raka Bromöllamål vid ställningen 13-14 såg IFK Trelleborgs dystra svit ut att vara på väg att förlängas med en fjärde förlust. Men laget tog sig samman, vände och vann med 24-18. I sista matchen innan juluppehållet blev det uddamålsförlust mot just Bromölla på bortaplan, 28-27. Då storspelade inte Claus Boldt i målet. Det gjorde han i går. Inte mindre än 27 räddningar hann han göra under matchens 60 minuter. Räddningsprocent: 60! - Förmodligen min bästa insats för klubben, säger Boldt som dock inte är sen att hylla försvaret. - I 60 minuter står vi helt rätt i försvaret! Jag har en fin dag i målet men de hjälper mig väldigt mycket. Efter förlusterna var det väldigt viktigt att vi fick den här starten på 2004. Viggo Paulsen var förstås nöjd med sin målvakt men IFK-tränaren blir inte övermodig i första taget... - Han var duktig men han ska ta de bollar han tar, säger Viggo. Första halvlek bjöd på många bra chanser men två storspelande målvakter höll siffrorna nere. I Bromöllamålet stod förre IFK-målvakten Emil Ljungmans bror, Juvall Jungman, och han var bäst i Bromölla och inte mycket sämre än Claus Boldt. 13-11 i halvtid. Ljungman fortsatte att storspela i början av andra halvlek och ett synnerligen ineffektivt IFK lyckades inte göra mål på tio minuter. Under samma period gjorde bortalaget tre och kunde därmed gå förbi. Ett drag från bänken ändrade dock matchbilden än en gång. IFK började punktmarkera Bromöllas spelfördelare Håkan Engström och vips var det IFK-ledning med tre bollar. Efter det orkade inte serieåttan Bromölla resa sig. Viggo Paulsen ville dock tona ner betydelsen av sitt taktiska drag. - Vi störde deras rytm när vi började köra med punkt men jag tycker att vi hade bra kontroll innan också. Det här var en arbetsseger och vi vinner på att vi står rätt i försvaret och på att Claus tar så mycket. Inför matchen såg det tufft ut för IFK med både Stefan Hermann, Senad och Damir Alkic och Jimmy Nordström på sjuklistan. Stefan Hermann lyckades dock besegra influensan så pass att han kunde göra en ny stabil insats och Jimmy Nordströms frånvaro på vänsterkanten märktes inte så mycket. Detta tack vare att ersättaren Marcus Sjöstrand gjorde en toppinsats. Bäste målskytt i IFK blev Tobias Tallberg med fem mål.