Boik tog viktig seger

Anderslöv hade att möta nästjumbon Skurup borta i en ”måste-vinna-match” och det blev en jämn kamp, där Anderslöv kunde vinna med 1–0 (0–0).
Sport • Publicerad 28 september 2009

TRELLEBORG. Skurup hade medvind i första halvlek och Boik backade då hem men redan med endast 30 sekunder i medvind efter pausen kom avgörandet.

– Det var ett anfall på bred front som till sist gav Joakim Persson fritt spelrum och han petade enkelt in bollen till 0–1, meddelar tränaren Patrik Haugland efter matchen.

Patrik Haugland och Anderslöv avslutar hemma mot Sövestad och den matchen kommer att bli direkt avgörande gällande kvalspel nedåt eller ej för Boik.

Den matchen blir också sista matchen som tränare för Patriks del och Paul Björk kommer att ta över.

Östra Torp har fortfarande chansen att komma tvåa i serien efter 6–2 (1–0) borta mot just Sövestad. Skyttekungen Anders Nilsson gjorde två av målen och gick därmed ikapp Behars Mirza Vrbanjac med 21 mål.

I Malmöfemman säkrade Skanör/Falsterbo andraplatsen och får därmed inleda kvalspelet med en enkelmatch hemma. Sarajevo fick stryk på Möllevallen med hela 1–6 (0–1) och där fördelades segermålen på lika många målskyttar.