Boik gör comeback med lagom rutin

Efter några magra år i "sexan" är det åter dags för Anderslövs Boik att spela i division fem. "Nya" Boik består till stora delar av egna produkter.
Sport • Publicerad 16 april 2008
Joakim Persson är en av få spelare i Anderslöv med stor småklubbsrutin. Emil Göransson, till vänster och Henrik Palmqvist tillhör båda den yngre generationen i årets Boik-lag. @08 Bildbyline:Bild: Sigge Hansson
Joakim Persson är en av få spelare i Anderslöv med stor småklubbsrutin. Emil Göransson, till vänster och Henrik Palmqvist tillhör båda den yngre generationen i årets Boik-lag. @08 Bildbyline:Bild: Sigge HanssonFoto: 

I nuläget känns division fem helt rätt för Boik och det ska bli intressant att följa laget i årets serie.

- Alla våra unga spelare har ju växt till sig ytterligare och tagit ett kliv framåt, menar tränarduon Patrick Haugland och Jonas Åkerman nästan i mun på varandra.

Målvakten Johan Claesson är en av dem som växt till sig ordentligt och han är tillbaka efter en tvåårsutflykt. Först i Skivarp och sedan i IFK.

Tillbaka är även Patrik Andersson som studerat i Uppsala under några år.

- Ny är också Mikael Fransson, från Oxie men han är tyvärr ljumskskadad och missar de första matcherna, informerar Patrick Haugland.

Anderslöv har hamnat i den så kallade "Landbyggdsfemman" och det har ingen något emot.

- Det är skönt att slippa Malmölagen, menar Emil Göransson och Patrick Haugland fyller i:

- Planerna på landet brukar vara mycket bättre.

Den egna målsättningen är positiv utan att någon vill specificera en placering. När det gäller seriefavoriter låter det så här:

- Dalby har ju fått Hasse Mattisson och blir säkert bra. Sedan vet man inte hur Staffanstorp ser ut efter att ha trillat ur fyran, menar Joakim Persson.

- Klågerup kanske och Blentarp, tror jag, avrundar Patrick Haugland.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.